Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Idegesek vagytok az érettségi miatt? Adunk pár tanácsot, amitől jobb lesz

Az érettségi előtt időszak gyakran hasonlóan stresszes, mint a vizsgaidőszakok, és mivel ezeket a helyzeteket elkerülni nem lehet, jobb megtanulni, hogyan csökkentsétek a káros hatásait. Ehhez adunk pár tanácsot.

A Stanford University kutatásából tudjuk, hogy heti 50 óra munka után drasztikusan csökken a produktivitás. Tehát ha valaki 70 órát tanul – iskolában és otthon – egy héten, az valójában csak 55 órányit tud teljesíteni.

hirdetés
hirdetés

Ezért sem érdemes túlhajtani magatokat. Ha 8 nehéz órátok volt a suliban, akkor a tanulást inkább toljátok át hétvégére, vagy egy olyan napra, amikor az iskolai elfoglaltság nem fáraszt le annyira.

A tanulásra szánt időn kívülre már ne tervezettek be kötelező feladatokat. Legyen ez az idő a pihenésé! Ilyenkor csak olyan dolgokat érdemes csinálni, amik kikapcsolnak.

Kapcsolódó cikkek

Eddig kell nyelvvizsgára jelentkezni, ha pluszpontot szeretnétek

Az ombudsman szerint valami nem stimmel a felvételi határidőkkel

Itt az idei érettségi menetrendje

Mozogjatok! Már 10 perc intenzív testmozgás csökkenti a stresszért felelős dopamintermelést a GABA nevű aminosav csökkentésével.

A szabadidőt töltsétek a családotokkal, vagy épp a barátaitokkal. Ha együtt mozogtok, az a legjobb. Addig sem a közelgő érettségi jár a fejetekben.

Hiába vonzó, hogy hétvégén tovább alhattok, általában ez megzavarja a biológiai óraként is emlegetett cirkadián ritmust, ezért a kiegyensúlyozottság érdekében érdemes minden nap nagyjából ugyanakkor kelni.

Az érettségivel kapcsoaltban minden friss hírt itt találtok meg.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X