Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Idegesek vagytok az érettségi miatt? Adunk pár tanácsot, amitől jobb lesz

Az érettségi előtt időszak gyakran hasonlóan stresszes, mint a vizsgaidőszakok, és mivel ezeket a helyzeteket elkerülni nem lehet, jobb megtanulni, hogyan csökkentsétek a káros hatásait. Ehhez adunk pár tanácsot.

A Stanford University kutatásából tudjuk, hogy heti 50 óra munka után drasztikusan csökken a produktivitás. Tehát ha valaki 70 órát tanul – iskolában és otthon – egy héten, az valójában csak 55 órányit tud teljesíteni.

hirdetés
hirdetés

Ezért sem érdemes túlhajtani magatokat. Ha 8 nehéz órátok volt a suliban, akkor a tanulást inkább toljátok át hétvégére, vagy egy olyan napra, amikor az iskolai elfoglaltság nem fáraszt le annyira.

A tanulásra szánt időn kívülre már ne tervezettek be kötelező feladatokat. Legyen ez az idő a pihenésé! Ilyenkor csak olyan dolgokat érdemes csinálni, amik kikapcsolnak.

Kapcsolódó cikkek

Eddig kell nyelvvizsgára jelentkezni, ha pluszpontot szeretnétek

Az ombudsman szerint valami nem stimmel a felvételi határidőkkel

Itt az idei érettségi menetrendje

Mozogjatok! Már 10 perc intenzív testmozgás csökkenti a stresszért felelős dopamintermelést a GABA nevű aminosav csökkentésével.

A szabadidőt töltsétek a családotokkal, vagy épp a barátaitokkal. Ha együtt mozogtok, az a legjobb. Addig sem a közelgő érettségi jár a fejetekben.

Hiába vonzó, hogy hétvégén tovább alhattok, általában ez megzavarja a biológiai óraként is emlegetett cirkadián ritmust, ezért a kiegyensúlyozottság érdekében érdemes minden nap nagyjából ugyanakkor kelni.

Az érettségivel kapcsoaltban minden friss hírt itt találtok meg.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X