Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Mennyit kell fizetni a 2016-os érettségi vizsgákért?

2

Mennyit kell fizetni a 2016-os érettségi vizsgákért, ha már megszűnt a tanulói jogviszonyotok? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Forrás: Túry Gergely

Három éve érettségiztem, két tárgyból májusban szeretnék emelt szinten vizsgázni. Fizetnem kell az írásbeli és szóbeli érettségiért?

hirdetés
hirdetés

Az érettségi vizsgáért akkor kell fizetnetek, ha már van érettségi bizonyítványotok, már megszűnt a tanulói jogviszonyotok, illetve ha a bizonyítvány megszerzése előtti sikertelen vizsga után második vagy további javító- és pótló vizsgát szeretnétek tenni.

A vizsga díja középszint esetén az adott évre érvényes kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) 15, emelt szint esetén 25 százaléka. Ez 2016-ban 17, illetve 28 ezer forint. A 2016-os érettségiről itt, a felvételiről pedig itt találhatjátok legfrissebb cikkeinket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

btistvan

Bár nem "fenti" vagyok de ugyanebben a cipőben járok. Igen, ugyanúgy ki kell fizetni független attól hogy van-e tanuló jogviszonyunk vagy nincs.

Gálné Papp Julianna

Kérdésem lenne a fentiekhez. Ha valaki leérettségizett, de továbbra is az iskolába jár technikus képzésre, tehát továbbra is tanulói jogviszonnyal rendelkezik, akkor is kell fizetni az emelt szintű vizsgáért?

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X