Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Három évvel korábbi feladatsort kaptak az érettségin a brit diákok

Több száz brit diák szembesült azzal az idei GCSE vizsgán, hogy a feladatlap szóról szóra megegyezik a három évvel ezelőtti kérdéssorral. Az brit állami vizsgafelügyelet (Ofqual) vizsgálatot indított az ügyben – számolt be a The Telegraph.

Mint kiderült, az angol érettségi teljes szövegértési feladatsorát a 2009-es tesztlapról emelték át. A vizsga összpontszámának harmadát lehetett megszerezni a kérdések megválaszolásával.

Bár korábban is előfordult, hogy az érettségin megismétlődött egy-egy feladat, oktatási szakértők szerint arra még sosem volt példa, hogy egy teljes kérdéssort emeltek volna át. Az Ofqual azt fontolgatja, hogy ezentúl még szigorúbban ellenőrzi a feladatlapok összeállítását.

hirdetés
hirdetés

A szülők felháborodtak. „Egyértelműen diszkriminációról van szó. Azok a diákok, akiknek sosem került a kezébe a 2009-es tesztlap, egyértelműen hátrányt szenvedtek azokkal a vizsgázókkal szemben, akik akár többször is végigvették a három évvel ezelőtti feladatsort gyakorlás közben” – mondta egy édesanya. Értelmetlen vizsgafeladaton röhög az internet – összefoglalónkat itt olvashatod.

Idén érettségizel?
Az írásbeli után azonnal szeretnéd megtudni, hány pontot szereztél? Az eduline-on rögtön a vizsga után megtalálod a középszintű feladatsorokat és a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat. Lájkold az eduline-t a Facebookon, vagy iratkozz fel hírlevelünkre itt, így emailben is megkapod a megoldásokat magyarból, matekból és töriból, sőt szaktanárainktól is kérdezhetsz!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X