Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Három évvel korábbi feladatsort kaptak az érettségin a brit diákok

Több száz brit diák szembesült azzal az idei GCSE vizsgán, hogy a feladatlap szóról szóra megegyezik a három évvel ezelőtti kérdéssorral. Az brit állami vizsgafelügyelet (Ofqual) vizsgálatot indított az ügyben – számolt be a The Telegraph.

Mint kiderült, az angol érettségi teljes szövegértési feladatsorát a 2009-es tesztlapról emelték át. A vizsga összpontszámának harmadát lehetett megszerezni a kérdések megválaszolásával.

Bár korábban is előfordult, hogy az érettségin megismétlődött egy-egy feladat, oktatási szakértők szerint arra még sosem volt példa, hogy egy teljes kérdéssort emeltek volna át. Az Ofqual azt fontolgatja, hogy ezentúl még szigorúbban ellenőrzi a feladatlapok összeállítását.

hirdetés

A szülők felháborodtak. „Egyértelműen diszkriminációról van szó. Azok a diákok, akiknek sosem került a kezébe a 2009-es tesztlap, egyértelműen hátrányt szenvedtek azokkal a vizsgázókkal szemben, akik akár többször is végigvették a három évvel ezelőtti feladatsort gyakorlás közben” – mondta egy édesanya. Értelmetlen vizsgafeladaton röhög az internet – összefoglalónkat itt olvashatod.

Idén érettségizel?
Az írásbeli után azonnal szeretnéd megtudni, hány pontot szereztél? Az eduline-on rögtön a vizsga után megtalálod a középszintű feladatsorokat és a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat. Lájkold az eduline-t a Facebookon, vagy iratkozz fel hírlevelünkre itt, így emailben is megkapod a megoldásokat magyarból, matekból és töriból, sőt szaktanárainktól is kérdezhetsz!
(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X