szerző:
Eduline

”Felvételi döntés: technikai elutasított állapot, vonalhúzás előtt” – ez az üzenet jelent meg a pótfelvételizőknek hétfő este az e-felvételi rendszerében. A hibát azóta elhárították, a legtöbb diák már megkapta a sikeres felvételiről szóló üzenetet, miután belépett a felhasználónevével és a jelszavával a felvi.hu-ra.

A ponthatárokat este nyolckor hozták nyilvánosságra a felvi.hu-n, az e-felvételi rendszerébe belépve azonban meglepő üzenet várta a pótfelvételizőket – sokaknak nemcsak azt írta ki a rendszer, hogy "felvételi döntés: technikai elutasított állapot”, hanem hogy ötezer forintos tartozásuk van, pedig állításuk szerint már több hete befizették a pótfelvételi díját.

Az eduline kérdésére hétfő este a felvételi ügyekkel is foglalkozó 1818-as telefonos ügyfélszolgálaton azt válaszolták, csupán rendszerhibáról van szó, akinek az összpontszáma elérte a kihirdetett határt, az nyugodt lehet, biztosan felvették. Kedd reggel a legtöbb diáknak már megérkezett a sikeres felvételiről szóló üzenet, sokaknak azonban még mindig azt jelzi ki a rendszer, hogy nem fizette be az eljárás 5000 forintos díjat.

Nem csak a felvi.hu rendszerhibája okozott zavart hétfő este: a normál eljárással ellentétben a pótfelvételizők nem kapnak sms-értesítést, a besorolási határozatot az egyetemtől, főiskolától kapják majd meg. Az Educatio Nonprofit Kft. telefonos ügyfélszolgálat folyamatosan foglalt. A 2011-es pótfelvételi ponthatárairól itt olvashatod el összefoglalónkat.

eduline