szerző:
Edupress

Összesen 19.514 jelentkezés érkezett be az október 15-én kezdődő őszi érettségi vizsgaidőszakra, négyezerrel több, mint tavaly. A z érettségizők jelentkezéseinek 85 százaléka középszintű megmérettetésre vonatkozik, a tantárgyak közül pedig az idegen nyelvek a legnépszerűbbek.

Az őszi érettségi vizsgákra kijelölt 150 tanintézményben október 15-én, az írásbeli vizsgákkal kezdődik meg az érettségi időszak. Ezt követően november 10. és 15. között tartják meg az emelt szintű szóbeli vizsgákat, majd november 18-tól a középszintű szóbeli érettségi matúra következik.

Az elmúlt évek statisztikái alapján ősszel az előrehozott vizsga a legnépszerűbb a jelentkezők körében. Erre azoknak van lehetősége, akik az adott tantárgyból már a megelőző év során teljesítették a középiskolai követelményeket tanórai részvétellel, vagy osztályozó vizsgával. Idén a statisztikai adatoknak megfelelően a szintemelő vizsga mellett az előre hozott érettségi volt a legnépszerűbb, náluk kevesebben választották pedig a javító- és pótlóvizsgákat.


A szeptember 6-ai határidőig 19.514 jelentkezés érkezett be az érettségi időszakra, amelyek közül csupán 2.886 jelentkezés vonatkozik emelt szintű matúrára, a tavalyival megegyező arányban. Idén egyébként középszinten 104, emelt szinten pedig 54 különböző tantárgyból érettségizhetnek a jelentkezők. Tavaly 99, illetve 44 tárgy közül választhattak az érdeklődők.


edupress