szerző:
Eduline

2008-ban a jelentkezők túlnyomó többsége sikeresen bejutott a felsőoktatásba. A tavalyival csaknem megegyező számú felvett hallgatók többsége államilag támogatott képzésre került be. A felvettek hatvanöt százaléka államilag támogatott képzésen kezdheti meg tanulmányait.

2008-ban a jelentkezők túlnyomó többsége sikeresen bejutott a felsőoktatásba. A tavalyival csaknem megegyező számú felvett hallgatók többsége államilag támogatott képzésre került be. A nappali tagozatosok aránya 69 százalék, részidős képzésen az újdonsült egyetemisták és főiskolások 28 százaléka vehet részt. (A többiek a távoktatásban meghirdetett helyeken osztoznak).

Drasztikusan csökkent a jelentkezők száma

Míg 2007-ben 109 ezer jelentkezőből 81 ezer diákot vettek fel, ebből 48 ezer diákot államilag finanszírozott képzésre, az idei évben 97 ezer diákból a tavalyival közel azonos kb. 81 ezer hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptembertől felsőfokú képzésben.

Legtöbb hallgatót fogadó iskolák

A legtöbb hallgatót a BGF Kereskedelmi és Vendéglátóipari kara fogadja idén. Második a tavalyi első ELTE Bölcsészkar. Kiszorult a tavalyi tizes listából a szegedi és a pécsi bölcsészkar.

Továbbra is a gazdálkodási szakok a legnépszerűbbek

A népszerűségi toplista ezekből a szakokból áll:

- gazdálkodási és menedzsment
- turizmus és vendéglátás
- jogász
- mérnök informatikus
- pénzügy és számvitel
- gépészmérnöki
- kommunikáció és médiatudomány
- kereskedelem és marketing
- villamosmérnöki
- andragógia

Felvi.hu / Eduline