Közoktatás Eduline

10 dúsgazdag híresség, akinek még érettségije sincs

Elolvasom

Dollármilliók vannak a bankszámlájukon, egymás után kötik meg a jobbnál jobb üzleteket, szakértelmüket senki nem kérdőjelezi meg, pedig érettségit soha nem szereztek. Az amerikai Forbes magazin listáján azok a milliomosok szerepelnek, akik idő előtt otthagyták a középiskolát, és szerencsét próbáltak az életben - úgy tűnik, sikerrel.

Közoktatás Eduline

Tudatos karrierépítés vagy szerencse?

Elolvasom

Az Álom.net könnyed mozi szerelemről, zenéről, szexi lányokról és helyes fiúkról, barátságról, álmokról és titkokról… A film egyszerre tini limonádé, hamupipőke sztori, romantikus klisévígjáték, és mindezek paródiája egyben. A film főszereplőjének neve talán ismerősen csenghet. A huszonkét éves Labancz Lilla szerepelt a Kisvárosban, a Tűzvonalban, Bacsó Péter Majdnem szűz című filmjében, és ami talán a legemlékezetesebb, a Barátok Köztben, ahol Léna néven Imi szűz barátnőjeként tűnt föl. Az ifjú színésznővel beszélgettük a filmről, suliról, karrierről.

Közoktatás Eduline

Aki a világ végén is rendezni fog

Elolvasom

Spáh Dávid neve senki előtt sem ismeretlen, hiszen évekig láthattuk a tévé képernyőjén, a Família Kft.-ben szerepelve. Félreértés ne essék, nem nyelte el a süllyesztő, csupán átállt a kamera túloldalára. Azóta számos magyar film munkálataiban vett részt, de kisfilmjeivel és reklámfilmjeivel már rendezőként is bemutatkozott. Az esélyegyenlőségi kampány keretében készült, autizmussal foglalkozó alkotását az Autizmus Napja alkalmából is bemutatták – többek között erről is beszélgettünk a fiatal, és tehetséges rendezővel.

Felsőoktatás Eduline

Színészetből jeles

Elolvasom

Nem is gondolnánk, hogy egy olyan sikeres művésznek, mint Hajdu Steve, milyen nehézségekkel kellett megküzdenie az iskolában. Az azóta már befutott színész még ma sem tud szabadulni nyomasztó emlékeitől, de szerencsére, a sanyarú gimnáziumi évek után bejutott a főiskolára, amely mindenért kárpótolta. Tanulmányairól és karrierjéről mesélt nekünk.