Közoktatás MTI

Hoffmann Rózsa: egyre népszerűbb a kötelező napközi

Elolvasom

A tapasztalatok szerint az országban növekszik azon gyerekek száma, akik igénybe veszik az általános iskolákban a tavaly szeptemberben bevezetett délutáni nyitva tartást – közölte a köznevelésért felelős államtitkár hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban.

Közoktatás Eduline

Népszerű lenne, de sok pénzbe kerülne az egész napos iskola

Elolvasom

Néhány éven belül bevezethetik az egész napos alapfokú oktatást, ha a kormány és az országgyűlés is rábólint az oktatási államtitkárság tervére. Az egész napos iskola eddig sem volt teljesen ismeretlen, Európában több helyen jól működik. A kérdés csak az, lesz-e elég pénz tanárokra, asszisztensekre, szabadidő-szervezőkre, tornatermekre és tanszerekre.

Közoktatás Eduline

Házi feladat: amikor az iskolának sosincs vége.

Elolvasom

Számos kutatás bebizonyította, hogy a nebulókat és szüleiket egyaránt terheli az otthoni szorgalmi plusz feladat, sok anyuka és apuka nem érti, miért viszi haza „munkáját” a gyerek, számos országban megkérdőjelezik szükségességét, és ahol nem kötelező elvégezni, ott már azt sem tudják, mi az. Az oktatási szakértők szerint a napközi kiváló módszer arra, hogy a gyerek elvégezze a fejlődéséhez szükséges feladatokat anélkül, hogy ebből odahaza feszültség alakulna ki.