Érettségi-felvételi Eduline

Így számítják a pontokat a felvételin

Elolvasom

2016-ban az előzetes tervekkel ellentétben nem emelik tovább a felvételi minimumponthatárt: így azoknak, akik alap- vagy osztatlan képzésre jelentkeznek, nem kell legalább 300, a felsőoktatási szakképzésre felvételizőknek pedig 260 pontot összegyűjteniük, marad a 280 illetve a 240-es határ.

Érettségi-felvételi Eduline

A hét hírei: az iskolai erőszak tényeitől az osztrák felsőoktatásig

Elolvasom

Megnéztük, hogyan tanulhattok tovább Ausztriában teljesen ingyen, milyen OKJ-s képzések közül választhattok, ha az egészségügyben szeretnétek elhelyezkedni, és milyen ösztöndíjakat kaphattok egyetemistaként, főiskolásként. Bemutattuk az iskolai erőszakról szóló legfrissebb tanulmányt, és tippeket adtunk a könnyebb elhelyezkedéshez. A hét hírei és cikkei.

Érettségi-felvételi Eduline

A hét hírei: a kellemetlen írásbelitől a felvételi ponthatárokig

Elolvasom

Február 15-ig jelentkezhettek a 2015-ös felvételire: megnéztük, milyenek az osztatlan tanárképzési szakok, mit tanulhattok a legnépszerűbb alapszakokon, és milyen feltételekkel kaphattok állami ösztöndíjat. Beszámoltunk a keresztféléves felvételi ponthatárairól, és összegyűjtöttük, mit gondolnak a diákok a középiskolai írásbeliről. A hét hírei és cikkei.

1 2 3