Szeretnétek kipróbálni, mennyire ismeritek a helyesírási szabályokat? Próbáljátok ki ezzel a teszttel.  Tovább »

Ebben az évben többször szemezgettünk a helyesírás.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Amilyen rövid ez a felirat, annyi hiba van benne - újabb fotót ajánlunk nektek (elrettentésképpen) a helyesírás.hu Facebook-oldaláról.  Tovább »

Megtaláljátok a helyesírási hibát ezen a fotón?  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Könyörtelenül jönnek az újabbnál újabb helyesírási hibák, amik bebizonyítják, hogy néha még a magyar anyanyelvűeknek is nehéz megugrani egy-egy szó...  Tovább »

Nem mindenkinek erőssége a nyelvtan, így tonnaszám születnek a jobbnál jobb válogatások a helyesírási hibákból. Ez az aktuális:  Tovább »

Néha nagyon sok múlhat egy vesszőn, főleg ha egy ilyen komoly felszólításról van szó.  Tovább »

Szuper helyesírási tesztet készítettünk nektek kedd estére - előre szólunk, nem lesz könnyű.  Tovább »

"Amilyen rövid, annyi hiba van ebben a feliratban" - így minősítették a következő fotót a helyesiras.hu Facebook-oldal szerkesztői. Jogosan.  Tovább »

A legnehezebb helyesírási szabályok sem fognak ki rajtatok? Valóban olyan egyszerű lenne a j és ly? Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Nem mindenki ismeri a központozás és az elválasztás szabályait, ez a hirdetés írásos emléket állít a helytelen nyelvtannak.  Tovább »

Nem mindegy, hogy New York-i vagy New yorki, esetleg new yorki. Ti tudjátok, hogy melyik a helyes?  Tovább »

Vannak olyan szavak, amik sokszori ismétlés és odafigyelés után is képesek kifogni rajtunk.  Tovább »

Milyen angol szavakat rontanak el leggyakrabban a nyelvtanulók? Miért írjuk le gyakran hibásan az argument, az across vagy éppen a believe szavakat?  Tovább »

Mit tesz az ember, ha hibásan ír le egy szót? Fogja a radírt vagy megnyomja a backspace billentyűt, és már meg is oldotta a problémát.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X