Az MTA helyesírással foglalkozó Facebook-oldalán jelent meg egy kép: indokolatlannak tűnő vesszőhasználat? Igen.  Tovább »

Ciki elírás egy áruházi táblán.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Nagyon sok nehézséget okozhat, de most tesztelhetitek vagy gyakorolhatjátok, hogy j vagy ly. Nektek hány kérdésre lesz helyes válaszotok?  Tovább »

Viccesen más jelentést kap a hirdetési szöveg ebben a Facebook-posztban.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ebben a kvízben nem a megszokott módon tesztelheted a helyesírásod. Itt a kakukktojást kell megkeresned, melyiket írtuk helytelenül.  Tovább »

A Helyesírás.hu Facebook-oldal figyelmeztet, milyen helyesírásra figyeljetek különösen plakáton (is).  Tovább »

Ne égj be az első, egyetemi oktatódnak írott levéllel, ellenőrizd le a helyesírásod!  Tovább »

Nem egyszerű kérdés, hogy mit, hogyan kell elválasztani. Most letesztelhetitek a tudásotokat a nyelvtani szabályok terén. Nektek mennyi megy helyesen?  Tovább »

Egyetlen kis kötőjel alaposan képes megváltoztatni a mondat jelentését.  Tovább »

Még egy helyesírásteszt, mert mi még mindig nem fogytunk ki belőlük. Ez hogy menne nektek?  Tovább »

Teszteljétek le magatokat pillanatok alatt: 5 kérdés, 5 válasz. Kezdjétek ezzel a hétvégét és lássuk, hogy ti hány pontot értek el belőle.  Tovább »

Ez a magyar helyesírás legnehezebb szabálya: a földrajzi nevek és az -i képző. Ti mennyire vagytok képben? Teszteljétek le itt:  Tovább »

Németül tanulók, figyelem: a sokat vitatott német helyesírási reform után 21 évvel ismét megújították néhány helyen a hivatalos szabályzatot: a...  Tovább »

Egy önkormányzati cégnél sem mindig ellenőrzik le, mi kerül ki a közterekre.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X