Korábbi, kínos helyesírási bakikat bemutató cikkünkre rengeteg komment érkezett: elmondtátok, titeket milyen hibák idegesítenek.  Tovább »

Bár a helyesírás szabályait a tanárok és szülők igyekeztek rögzíteni a fejekben, mégis bődületes hibákat tudnak elkövetni az emberek.  Tovább »

Úgy gondoljátok, tökéletes a helyesírásotok? Kétperces kvízünkben letesztelhetitek, valóban így van-e.  Tovább »

Mennyire jó a helyesírásotok? Jobbak vagytok, mint egy ötödikes? Kétperces tesztünkből kiderül.  Tovább »

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Úgy gondoljátok, mindent tudtok, amit az általános iskolában megtanultatok? Teszteljétek magatokat: sikerül helyesen kitölteni helyesírási kvízünket?  Tovább »

Újabb helyesírási tesztet találtunk, ezúttal a Kvízpart oldalán - érdemes kipróbálni, a kérdések ugyanis közepes nehézségűek, viszont egy-két...  Tovább »

Nálatok melyik helyesírási hiba veri ki a biztosítékot? Tanárokat és diákokat kérdeztünk a legidegesítőbb helyesírási hibákról. Ezeket említették.  Tovább »

Milyen ideidejű az "alkotott vala", hány finnugor eredetű szó van a magyar nyelvben?  Tovább »

Margit-sziget vagy Margitsziget? Kisel vagy Kiss-sel? A Magyar Kultúra Napja vagy a magyar kultúra napja? Most kiderül, tudtok-e helyesen írni.  Tovább »

Hányszor hallottátok, hogy nem lehet elolvasni a neveteket a dolgozat tetején, vagy hogy orvosnak kéne mennetek?  Tovább »

Le tudjátok írni helyesen azokat az angol szavakat, amelyeket a legtöbb amerikai elront? Derítsétek ki ezzel az ötperces teszttel.  Tovább »

Újabb helyesírási tesztet ajánlunk nektek - a "kettes" ponthatára 90 százaléknál van. Sikerül átmenni?  Tovább »

Közepes nehézségű helyesírási tesztet mutatunk: mind a tíz kérdésre tudjátok a választ?  Tovább »

Újabb helyesírási tesztet készített az Anyanyelvápolók Szövetsége - ezúttal azt deríthetitek ki, jól mennek-e a rövid és a hosszú magánhangzós szavak.  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X