Akár tizenöt pontot is levonhatnak a magyarérettségin a helyesírási hibák miatt, ezért érdemes átismételni a nehezebb kifejezések írásmódját.  Tovább »

Pár perc alatt megoldható helyesírási tesztet ajánlunk vasárnap estére. A tantaki.  Tovább »

Többször ajánlottuk már nektek az MTA helyesírási portálját, ma azonban az oldal Facebook-oldalán közzétett fotók...  Tovább »

Kínos helyesírási hibát fedeztek fel a nemrég átadott, de még félkész Várkert Bazár márványtábláján. Ez a nap képe.  Tovább »

Most kiderül, mennyire tudtok helyesen írni: az Anyanyelvápolók Szövetségének tesztje azoknak is jól jön, akik...  Tovább »

Gajra megy, óva int, wifikapcsolat, saint-sur-richelieu-i lakos - csak néhány szó, amelynek a leírása tíz ember közül kilencnek egészen biztosan...  Tovább »

Már csak két hónap van a 2014-es érettségi vizsgákig: a magyarérettségin összesen tizenöt pontot vonhatnak le a...  Tovább »

A múlt héten ajánlott helyesírási tesztet rengetegen kitöltötték, úgyhogy ma is ajánlunk egy jóval rövidebb (de nem sokkal könnyebb) tesztet...  Tovább »

Még mindig nem lehet tudni, mikor hozzák nyilvánosságra az új helyesírási szabályzatot, néhány változás azonban már most biztosnak tűnik.  Tovább »

A földrajzi nevek, az összetett szavak vagy a dátumok helyesírása megy a legnehezebben a diákoknak? Pedagógusokat kérdeztünk a leggyakoribb hibákról.  Tovább »

Az Urbanista blog posztolta ki a nap képét: bájos felirat 1929-ből, két bakival.  Tovább »

Vészesen közeleg a magyarérettségi, és nem szeretnétek értékes pontokat veszíteni a helyesírási hibák miatt?  Tovább »

Jól megy a helyesírás? Csak az összetett szavaknál bizonytalanodtok el, vagy a j/ly-s szavak írása is fejtörést okoz?  Tovább »

Gyakran írjátok hibásan a különböző földrajzi neveket? Nem tudjátok, mikor kell j, és mikor ly? Újabb helyesírási tudástárat ajánlunk.  Tovább »

Azt már régóta tudjuk, hogy változik a helyesírási szabályzat, de a módosításokat egyelőre nem hozták nyilvánosságra, ahogy azt sem, hogy mikor...  Tovább »

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X