Valami félrement, amikor ezt a kiírást készítették a gondos kezek.  Tovább »

A hirdetések esetében is találkozhatunk elírásokkal, hibákkal.  Tovább »

Magyartanárokat kérdeztünk arról, milyen helyesírási hibák fordulnak elő a leggyakrabban a diákok dolgozataiban.  Tovább »

hirdetés

Mindenkinek van egy-két olyan szó, ami problémát jelent. De nem mindegy, hol hibázol el valamit. Ezekre a kiírásokra jobban kellett volna ügyelni.  Tovább »

Sok pontot veszíthettek az érettségin helyesírási hibák miatt - de nem csak ezért érdemes időről időre átismételni a fontosabb helyesírási...  Tovább »

A 2017-es május-júniusi vizsgaidőszakban az érettségi vizsgadolgozatokat már A magyar helyesírás szabályai tizenkettedik kiadása alapján kell...  Tovább »

Ha eddig nem tettétek volna, nézzétek meg az MTA helyesírással foglalkozó Facebook-oldalát.  Tovább »

Újabb helyesírási tesztet ajánlunk nektek - két perc alatt kitölthetitek a feladatsort, így ellenőrizve saját tudásotokat.  Tovább »

Valószínűleg a melyik szóból eredeztetik sokan, de nem így írják helyesen.  Tovább »

Még mindig több könyváruház sikerlistáját vezeti az új helyesírási szabályzat - de vajon mindannyian tisztában vagytok az új szabályokkal?  Tovább »

Mi történik, ha magyarul nem tökéletesen beszélők magyar nyelvű feliratot készítenek? Megmutatjuk.  Tovább »

Ciki lehet helyesírási hibával elküldeni egy levelet a leendő munkaadónak, vagy a tanárodnak, de szerencsére ez ma könnyebben kiküszöbölhető, mint...  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X