Újabb helyesírási tesztet találtunk, ezúttal a Kvízpart oldalán - érdemes kipróbálni, a kérdések ugyanis közepes nehézségűek, viszont egy-két...  Tovább »

Nálatok melyik helyesírási hiba veri ki a biztosítékot? Tanárokat és diákokat kérdeztünk a legidegesítőbb helyesírási hibákról. Ezeket említették.  Tovább »

Milyen ideidejű az "alkotott vala", hány finnugor eredetű szó van a magyar nyelvben?  Tovább »

Margit-sziget vagy Margitsziget? Kisel vagy Kiss-sel? A Magyar Kultúra Napja vagy a magyar kultúra napja? Most kiderül, tudtok-e helyesen írni.  Tovább »

(x)

SZIE: Budapesttől Gyuláig egy egyetem

A Szent István Egyetemre jelentkező hallgatók mind tudatosabban választják a hét karú, hat városban működő, gödöllői központú univerzitást.  Tovább »

Hányszor hallottátok, hogy nem lehet elolvasni a neveteket a dolgozat tetején, vagy hogy orvosnak kéne mennetek?  Tovább »

Le tudjátok írni helyesen azokat az angol szavakat, amelyeket a legtöbb amerikai elront? Derítsétek ki ezzel az ötperces teszttel.  Tovább »

Újabb helyesírási tesztet ajánlunk nektek - a "kettes" ponthatára 90 százaléknál van. Sikerül átmenni?  Tovább »

Közepes nehézségű helyesírási tesztet mutatunk: mind a tíz kérdésre tudjátok a választ?  Tovább »

Újabb helyesírási tesztet készített az Anyanyelvápolók Szövetsége - ezúttal azt deríthetitek ki, jól mennek-e a rövid és a hosszú magánhangzós szavak.  Tovább »

Újabb helyesírási tesztet ajánlunk - a feladatok többségét nem nehéz megoldani, de van egy-két fogós kérdés is.  Tovább »

Szakdolgozatírás közben elbizonytalanodtok, jól használtok-e egy-egy kifejezést?  Tovább »

Újabb helyesírási tesztet tett közzé az Anyanyelvápolók Szövetsége: ezúttal azt vizsgálják, megfelelően tudjátok-e...  Tovább »

Ly/j-s szavak, földrajzi nevek, összetett szavak - ez a három legnehezebb helyesírási témakör, legalábbis a legtöbb diák (és felnőtt) itt hibázik a...  Tovább »

Újabb helyesírási tesztet készített az Anyanyelvápolók Szövetsége, méghozzá az egyik legnehezebb témakörről.  Tovább »

Ez az a témakör, amit a diákokkal a legjobb magyartanár sem tud megszerettetni - j vagy ly? Teszt következik.  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X