Szakdolgozatírás közben elbizonytalanodtok, jól használtok-e egy-egy kifejezést?  Tovább »

Újabb helyesírási tesztet tett közzé az Anyanyelvápolók Szövetsége: ezúttal azt vizsgálják, megfelelően tudjátok-e...  Tovább »

Ly/j-s szavak, földrajzi nevek, összetett szavak - ez a három legnehezebb helyesírási témakör, legalábbis a legtöbb diák (és felnőtt) itt hibázik a...  Tovább »

Újabb helyesírási tesztet készített az Anyanyelvápolók Szövetsége, méghozzá az egyik legnehezebb témakörről.  Tovább »

(x)

Még mindig tanulhatsz diplomát adó képzésben ősztől!

A BKF lehetőséget kínál számodra, hogy ősztől Te is diplomát adó képzésben tanulhass. Akkor is, ha nincs 260 pontod. Tudj meg többet!  Tovább »

Ez az a témakör, amit a diákokkal a legjobb magyartanár sem tud megszerettetni - j vagy ly? Teszt következik.  Tovább »

Az MTA helyesírási portálja összegyűjtötte a tíz legidegesítőbb helyesírási hibát - várjuk a véleményeket kommentben! Tényleg ezek a legrosszabbak?  Tovább »

Ezzel a tíz kérdésből álló teszttel két perc alatt felmérhetitek, mely szavak helyesírása okoz nehézséget.  Tovább »

A legjobb helyesírási tesztekből készítettünk nektek válogatást - ideje, hogy kipróbáljátok, mit tudtok.  Tovább »

Földrajzi nevek, dátumok, összetett és ikerszavak - a legtöbben elbizonytalanodnak, ha egy-egy ilyen kifejezést kell leírniuk.  Tovább »

Pár napja ajánlottuk nektek az Anyanyelvápolók Szövetségének helyesírási tesztjét, amelyet nagyon sokan kitöltöttetek - íme, még néhány teszt...  Tovább »

Margitsziget vagy Margit sziget? Széchenyi-hegyi vagy széchenyi-hegyi? Velencei-tavi vagy velencei-tavi?  Tovább »

Akár tizenöt pontot is levonhatnak a magyarérettségin a helyesírási hibák miatt, ezért érdemes átismételni a nehezebb kifejezések írásmódját.  Tovább »

Pár perc alatt megoldható helyesírási tesztet ajánlunk vasárnap estére. A tantaki.  Tovább »

Többször ajánlottuk már nektek az MTA helyesírási portálját, ma azonban az oldal Facebook-oldalán közzétett fotók...  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X