Egyéb eduline/mti

18 ezren jelentkeztek űrhajósképzésre

Elolvasom

Rekordszámú, több mint 18 ezer pályázó jelentkezett az amerikai űrkutatási hivatal legújabb űrhajósképzésre. A NASA ez alkalommal közösségi portálokon is hirdette a lehetőséget, ez közrejátszhatott a jelentkezők számának ugrásszerű növekedésével.

Közoktatás Eduline

A magyar Einstein-ösztöndíjas: Kocsis Bence

Elolvasom

A NASA idei tíz ösztöndíjasának egyike Kocsis Bence, aki az ELTE Bolyai kollégistájaként tavaly szerezte meg asztrofizikai tudományos fokozatát. A fiatal magyar kutató szerint a világ legnagyobb űrkutatással foglalkozó központja nem rossz hely, de az elméleti csillagászatban még izgalmasabb, ha az ember egy egyetemen vagy kutatóintézetben folyó pezsgő szakmai élethez csatlakozhat.

Felsőoktatás Eduline

Csillagászati kilátások

Elolvasom

Érdekes és tanulságos karriereket bemutató interjú-sorozatunkban ezúttal - a Csillagászat Nemzetközi Évében - egy fizikus-csillagász szakembert ismerhettek meg, aki komolyzenei ambícióit tette félre, hogy a nap- és űrfizikának szentelhesse életét. Ludmány András, a debreceni Napfizikai Obszervatórium tudományos osztályvezetője szerint a természeti jelenségek feltárása, kiismerése semmi máshoz nem hasonlítható élményforrás - ám ez a szakma korántsem annyira romantikus, mint sokan hiszik.

Közoktatás Kiss Attila

Online videókkal segíti az oktatást a NASA

Elolvasom

Az Interaktív Oktatástechnika Portál beszámolója szerint megkezdte működését a NASA új, online digitális médiaszolgálata, melynek célja, hogy támogatást nyújtson a tudományos tantárgyak oktatásához a 2008/2009-es iskolai tanévben. Az egyre növekvő adatbázis mindenki számára szabadon elérhető és felhasználható lesz.