Felnőttképzés Eduline

Mikor robban az e-learning bomba?

Elolvasom

Egyre több egyesült államokbeli és nyugat-európai egyetem, oktatóközpont kínál olyan kurzusokat, amelyet online, otthonról végezhetnek el a diákok. Magyarországon még nem mindenki érzett rá az új trendre, pedig a szakemberek abban egyetértenek, hogy az online oktatás néhány évtizeden belül teljesen átalakítja majd a felsőoktatást és a felnőttképzést.

Felnőttképzés Eduline

Villámgyorsan terjed az új trend: iskolák e-tananyaggal és virtuális osztályteremmel

Elolvasom

Világszerte egyre népszerűbb a virtuális tanulás: az Egyesült Államokban három év alatt megduplázódott az online képzések iránt érdeklődők száma, több mint hatmillió amerikai tanul otthon, laptopja előtt. A brit és nyugat-európai egyetemek egyre több e-tananyagot tesznek közzé, a nyelviskolák pedig a munka miatt folyamatos időhiányban szenvedők számára fejlesztenek ki virtuális osztálytermeket és használnak „kevert” módszereket.

Felsőoktatás Kelemen Anna

Hibrid megoldás egy régi problémára

Elolvasom

Vizsgázhatunk otthonról, egy laptop és egy csésze kávé társaságában. A tanárunkkal a Facebookon vagy e-mailben vitatunk meg egy-egy homályos tankönyvi fejezetet, a közös feladatot Skype-on beszéljük meg a csoporttársainkkal. Néha még az egyetemre is beugrunk – úgy, ahogy „régen”. Utánajártunk, mi az a blended learning.

Nyelvtanulás Eduline

MSc in Computer Science – online angol mesterképzés

Elolvasom

A Gábor Dénes Főiskola idén ősszel tervezi elindítani a University of Hertfordshire MSc in Computer Science mesterképzését. Az itthon még kuriózumnak számító blended learning technikájú, angol nyelvű program részleteit március 26-án és április 2-án nyílt nap keretében is megismerhetik az érdeklődők.

Nyelvtanulás Eduline

Blended learning 2. rész

Elolvasom

Csősz Ildikó, az OktaTárs Nyelvstúdió (http://www.oktatars.hu/) vezetője a vele készült interjú 2. részében a blended learning tanfolyamok indításának gyakorlati oldaláról mesél.