szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Akár egy érettségi feladat is lehetne a következő kérdés. Mivel hamarosan mindenkinek - tanároknak és diákoknak egyaránt - kötelező lesz a lázmérés az iskolába lépés előtt. Vajon mennyibe kerül a sok lázmérő.

Az Mfor.hu vállalta magára a feladatot, hogy kiszámolja, mekkora költséget jelenthet az, hogy októbertől kötelező az iskolákba érkezés előtt a gyerekek (és tanárok) lázmérése. Lássuk, nektek menne-e? 

A legolcsóbb eszköz 9 900 forintba kerül, 15 ezer forint az átlagár és összesen 5019 intézménynek kell eljuttatni belőle egy darabot. Mennyibe kerül az összes iskola ellátása a legolcsóbb termékkel, és mennyi ha az átlagárral számolunk?

Eláruljuk, az eredmény az lett, hogy 1 darab legolcsóbb hőmérővel számolva az 5019 intézménynek 49 millió 688 ezer 100 forintba, az átlagáras 15 ezer forinttal kalkulálva pedig 75 millió 285 ezer forintba kerül a projekt.

Az EMMI tájékoztatása szerint amúgy a beszerzések intézményfenntartótól függetlenül történnek, így kapnak a magán és az állami sulik is.

Miniérettségi estére: nyolc játék nem csak végzősöknek

Ma nem hagyományos tesztet választottunk nektek, hanem összeállítottunk egy kis feladatsort. A miniérettségiben van matek feladat, van töri és nyelvi feladvány is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!