szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kaliforniai gimnazista lány minden nap hajnalban kel, csak azért, hogy mindenkihez eljuttathassa a legfrissebb híreket.

Olivia Seltzer 15 évesen döntött úgy, hogy az országa és a világ legfrissebb híreit olvasva saját hírösszefoglalókat készít - mondván, kortársait (az előítéletek ellenére) igenis érdekli a politika, közélet és a világ - írta meg a lány történetét a HVG a június 4-én megjelent száma. Szerinte a fiatalok nehezen tudnak tájékozódni az öregek által öregeknek készített hagyományos médiumokból így az újságokból, rádióból vagy TV-ből is. Ezért szerinte kell egy olyan platform, amin ők is megkapják a legfontosabb információkat, emészthető formában és egy helyen.

A The Cramm - a fiatal szerkesztője szerint - egyféle puska a világ megértéséhez. Azt is elmesélte, hogy a munkája során sok neves napi- és hetilap cikkeit olvasva a BBC-t tartja a legmegbízhatóbb forrásnak.

A hírösszefoglaló e-mailben és sms-ben is megrendelhető - természetesen ingyenesen. A csapat pedig egyre bővül, jelenleg 45 szerkesztő dolgozik a 15 éves lánnyal. Videókat, podcastokat és a közösségimédiát is külön csapat kezeli. Legtöbben közülük az Egyesült államokban élnek, de vannak európai, zambiai, japán és kenyai kollégái is.

Arról, hogy milyen célok vezérlik a fiatal újságírót és milyen üzleti modell mentén tervezi az oldal fejlesztését elolvashatjátok a HVG nemrég megjelent számában.

Szokatlan megoldások és szóbelit végig ugató kutya - egyetemisták tapasztalatai az online vizsgákról

Csukott szemes vagy feltartott kezes szóbeli, a laptop képernyőjével szembe állított tükör, és a szoba körbemutatása vizsgázás előtt. Ilyen, és ehhez hasonló történetek keringenek az interneten az online vizsgákkal kapcsolatban. Kíváncsiak voltunk, ebből mi lehet igaz, és hogyan élitek meg az idei vizsgaidőszakot, ezért titeket kérdeztünk a rendhagyó félévzárásról.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!