szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha kihasználnátok a jó időt és kimozdulnátok a pünkösdi hosszúhétvégén, akkor ezek a programok nektek szólnak. Ingyenes programok nem csak gyerekeknek.

Miénk a Vár – VII. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál

Hol? A Magyar Mezőgazdasági Múzeum mellett

Mikor? június 8-10.

Hazai várakhoz kapcsolódó kulturális és történelmi hagyományainkkal ismerkedhetnek meg a látogatók a Vajdahunyad-várnál a pünkösdi hosszú hétvégén. Lesznek új kiállítások, múzeumpedagógiai foglalkozások, játszóház, népzene és néptánc, ismeretterjesztő programok, Kaland-Vár Játékkiállítás és Vásár, valamint katonai bemutató, diafilm vetítés is szerepel a programok között. A belépés ingyenes, bővebb információkat az esemény Facebook-oldalán találtok.

III. Levéltári Piknik

Hol? Budapest Főváros Levéltára, Teve u. 3-5.,

Mikor? Szombaton 10:00-20:30

Nemcsak családokat és diákokat, hanem a történelem iránt érdeklődőket is várják a harmadik Levéltári Piknikre, ahol szintén lesznek koncertek, korhű ruha- és fegyverbemutató, reneszánsz táncok, katonai tábor, családfakutatás, levéltári séták, gyerekműsor, papírmerítés, bábelőadás és még sok minden más. Részletes programról itt olvashattok.

Gyerek Sziget

Hol? Hajógyári-sziget

Mikor? június 8-9.

A hosszú hétvégén koncertekkel, sportokkal, előadásokkal, ugrálóvárral várnak mindenkit a Hajógyári-szigetre. A belépés ingyenes, bővebb információkat az esemény oldalán találtok.

Dunakeszi Veterán Jármű és Retro Találkozó, Airshow

Hol? Dunakeszi Repülőtér

Mikor? június 8-9.

Veteránjármű-kiállítás (300-400 db veteránjármű, oldtimerek, stabil motorok, mezőgazdasági gépek), veterán rally járművek, kamion- és gépjármű-szimulátorok, KRESZ- és ügyességi tanpálya), harcászati bemutató és kiállítás (katonai járművek, katonai hagyományőrzők, vegyvédelmi kiállítás) vár mindenkire ezen a hétvégén a földi és légi bemutatók mellett. Részletes programról itt olvashattok.

29. Pákozdi Sárkányeresztő Találkozó

Hol? Pákozd, Sárkánydomb

Mikor? június 8-9.

A sárkányok mellett lesznek családi és egyéb programok is a Velencei-tó északi partján. A belépés ingyenes, bővebb információkat az esemény Facebook-oldalán találtok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!