szerző:
Eduline

Angol nyelvvizsgára készültök, de még nem választottátok ki, melyik vizsgaközpontban jelentkezzetek rá? Új sorozatunkban mintafeladatokat mutatunk nektek - így könnyebb lesz dönteni. Nyolcadik rész: IELTS.

©

A British Council kizárólag angol nyelvű IELTS nyelvvizsgáját Budapesten tehetitek le, de elegendő jelentkező esetén vidéki vizsgahelyek is megszervezhetik. Két változat közül választhattok, az academic típus felsőfokú tanulmányokhoz, a general pedig külföldi munkavállaláshoz vagy letelepedéshez ajánlott. Sok más nyelvvizsgával ellentétben az IELTS-ben nincsen külön alap-, közép- és felsőfokú vizsga, ehelyett az eredményeteket egy 9 pontos skálán kapjátok meg, ahol a 4-5 pont jelenti a B1-es (alapfokú), az 5-6,5 pont a B2-es (középfokú), a 6,5-8 pont a C1-es (felsőfokú), a 9 pont pedig a C2-es szintet. A vizsga az olvasott szöveg értését, a hallott szöveg értését, az íráskészséget és a beszédkészséget méri.

A British Council Learn English honlapján általános listening, grammar és vocabulary anyagok mellett IELTS-felkészítőket és tippeket is találtok. Itt például felsorolják, mit érdemes szem előtt tartani a szóbelin, itt a hallás utáni szövegértést gyakorolhatjátok, itt pedig korábbi vizsgázók tippjeit találjátok. Ezen kívül a Take IELTS felkészítő oldalát is érdemes felkeresnetek, innen pdf formátumban tölthettek le mintafeladatsorokat.

A Road to IELTS online felkészítő programmal időzített gyakorló teszteket, e-könyveket, mintavideókat és online forrásanyagokat érhettek el, illetve nyomon követhetitek a fejlődéseteket is. Összesen 120 órányi gyakorlóanyaguk van, ebből 10 órához férhettek hozzá ingyen, és további 20 órát kaptok akkor, ha jelentkeztetek a vizsgára.

Mintafeladatok nyelvvizsgára készülőknek

ELTE ITK - Rigó utcai nyelvvizsga

BME-nyelvvizsga

A Budapesti Corvinus Egyetem Nyelvvizsgaközpontja

City & Guilds Nemzetközi Angol Nyelvvizsgaközpont

Euroexam

ECL-nyelvvizsga

TELC-nyelvvizsga

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!