szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Régóta szeretnétek belekezdeni a nyelvtanulásba, de valahogy sosem volt rá időtök? Ha most úgy érzitek, itt az idő a tanulásra, akkor összeszedtünk nektek 5 alkalmazást, amit otthonról is kipróbálhattok.

Akár egy teljesen új nyelvvel ismerkednétek meg, akár fejleszteni szeretnétek a már meglévő nyelvtudásotokat, ezzel az 5 alkalmazással könnyedén megtehetitek.

Duolingo

A Duolingo talán az egyik legismertebb nyelvtanulási app, amit az egész világon használnak a hatalmas nyelvválasztéka miatt. Erre bizonyíték, hogy több mint 300 millióan töltötték le, és használják az appot. A Duolingo az olvasási, írásbeli, beszéd- és hallgatási készségeiteket is fejleszti, mellette pedig tudjátok követni a fejlődéseteket, mindezt játékos formában.

Mondly

©

A Mondly mottója: „Tanulj nyelvet gyorsan”. Az applikációban angol, német, francia, olasz, spanyol és portugál nyelveken tanulhattok. Ami különlegessé teszi az appot, hogy ebben lehetőségetek van felvenni, és visszahallgatni a saját kiejtéseteket, és össze is tudjátok hasonlítani a helyes megoldással. Emellett inkább kifejezések tanulására és az élőbeszéd fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, szóval akkor is hasznos lehet, ha már tanultad korábban az adott nyelvet.

Babbel

Ebben az alkalmazásban 14 nyelv közül választhattok, amit hatékonyan el tudtok sajátítani rövid időn belül is. Korábban a Yale Egyetem is végzett egy tesztet, amiből kiderült, hogy 3 hónapon belül a használók 100%-ának jelentősen fejlődött a szóbeli kifejezőképessége. Az alkalmazás rövid, de hatékony leckéket, részletes nyelvhasználati gyakorlatokat és hasznos nyelvtani tippeket ajánl a felhasználóinak. Plusz, most a koronavírus miatt fennálló helyzetben kedvezményekkel is próbál kedveskedni a Babbel.

Xeropan

©

A Xeropan egy angol tanulásra kifejlesztett applikáció, ami egy időutazással egy jövőbeli zsebtanár segítségével fejleszti az angoltudásotokat. Nagyjából 3 évnyi tananyaguk van, szóval intenzíven is tudjátok a nyelvtudásotokat bővíteni. Az alkalmazást teljesen kezdőként, de akár felsőfokon beszélőként is használhatjátok, minden szintnek ajánlanak újdonságokat a játékos feladatokon keresztül.

Busuu

A Busuuban 12 nyelvből választhattok, ha nyelvet szeretnétek tanulni. Tudtok teszteket írni benne, amiből az elején kideríthetitek, hogy milyen szinten álltok az adott nyelvből, de idő közben is megnézhetitek, mennyit fejlődtetek az utolsó teszt óta. Az alkalmazásnak van offline módja is, szóval ha éppen túlterhelődött a Wi-fi hálózatotok, akkor sem maradtok nyelvleckék nélkül. Az app részben ingyenes csak, ugyanis vannak lehetőségek, amit csak online alkalmazáson belüli vásárlással érhettek el, de enélkül is hatékonyan használható.

Nyelvtanulás otthonról? Ennyit kell fizetnetek az online tanfolyamokért

A veszélyhelyzetben sem szeretnétek feladni a nyelvtanulást? Most utánajártunk, mennyiért kínálják a nyelviskolák az online kurzusaikat.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.