szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A veszélyhelyzetben sem szeretnétek feladni a nyelvtanulást? Most utánajártunk, mennyiért kínálják a nyelviskolák az online kurzusaikat.

A nyelviskolák szuperintenzív, intenzív, félintenzív, normál, de egyes esetekben még hétvégi nyelvtanfolyamokat is hirdetnek. Egy-egy ilyen kurzus általában 100 órát foglal magába, de vannak iskolák, ahol 120, 150 vagy 180 órás tanfolyamokat is találtok. A szuperintenzív és intenzív képzések hetente 5x5 órás, illetve 2x5 órás bontásban zajlanak, míg a normál tréningeknél hetente 2x3 órával kell számolnotok.

A 100 órás tanfolyamok ára – intenzivitástól függetlenül – 60 és 100 ezer forint között mozog, a 150-180 órás képzésekért pedig általában 100-140 ezer forintot kell fizetni, de a szemfülesek már 80 és 100 ezer forint között is találhatnak 180 órás kurzusokat.

Ha hétvégi képzéseken gondolkodtok, akkor rendszerint 50 órára számíthattok, ami heti 1x5 órát jelent. Az ilyen tanfolyamok 50 ezer forintnál kezdődnek.

A legtöbb nyelviskolában angolkurzusokat kínálnak, de találtunk német, spanyol, francia és olasz képzéseket is.

Mi lesz az elhalasztott nyelvvizsgákkal? Az egész felvételi rendszert át kell szervezni

"Az egész felvételi rendszert, ezzel együtt a nyelvvizsgák eljárásrendjét és az érettségiket is át kell szervezni" - mondta az Eduline-nak Rozgonyi Zoltán a Nyelvtudásért - Országos Nyelvoktatási és Nyelvvizsgáztatási Szakmai Egyesület elnöke, akivel az elhalasztott tavaszi nyelvvizsgákról és a lehetséges folytatásról beszélgettünk.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.