szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Külföldre utaztok és szükségetek lenne egy jó fordítóra? Nyelvvizsgára készültök, de nem szeretnétek hurcolászni a szótárt minden órára? Akkor ezeket az alkalmazásokat muszáj kipróbálnotok.

Korábban már írtunk róla, ha szívesen gyakorolnátok a már korábban tanult nyelvtant vagy bővítenétek a szókincseteket, akkro az Angol nyelvű könyvek, jó döntés lehet. Azonban ha nyaralni mentek vagy éppen a nyelvvizsgrára készültök, akkor szótárra vagy fordítóra mindenképp szükségetek lesz.

Magyar-angol fordító

Ennek az alkalmazásnak a segítségével magyarról angolra, és angolról magyarra is tudtok fordítani. A felhasználási felület nagyon egyszerű és könnyen használható. A fordítóval szavakat és mondatokat is átkonvertálhattok a másik nyelvre. A hangbemenetnek köszönhetően akár gépelés nélkül is használhatjátok az appot, ezért elengedhetetlen útitársatok lehet egy külföldi nyaralás során – ha esetleg nem értitek a pincért az étteremben, vagy a szállásfoglalásnál akad problémátok.

Újabb ingyenes lehetőség: izgalmas nyelvi app, amivel játszva tanulhattok

Külföldre utaztok és szükségetek lenne egy jó szótárra? Hosszú út áll előtétek vagy a strandon lazítotok, de nem szeretnétek unatkozni? Mindeközben nyelvet is tanulnátok? Akkor ezt az alkalmazást muszáj kipróbálnotok.

Szótár

Ebben az offline szótárban tizenhat nyelv szavait fordíthatjátok egyik nyelvről a másikra. Az alkalmazás angol, német, francia, olasz, spanyol, portugál, svéd, finn, holland, cseh, horvát, román, szlovák, lengyel, norvég, török és magyar szavakat tartalmaz. A gyakrabban használt nyelvekből több tízezer-, a kevésbé elterjedt nyelvekből több ezer szó megtalálható a szótárban.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.