szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Szabad Egyetem, a Hallgatói Szakszervezet, a Szülői Hang közösség, a Független Diákparlament és az Oktatói Hálózat is csatlakozott a középiskolások és egyetemisták által szervezett pénteki tüntetéshez.

„A nyelvoktatás fejlesztése helyett olyan körülmények között várják el a kötelező nyelvvizsgát, amiben folyamatos a tanárhiány, és országosan a tavaly felvettek fele nem tudta volna teljesíteni ezt az elvárást” – írják a diáktüntetés Facebook-oldalán.

Vonják vissza a kötelező nyelvvizsgáról szóló felvételi szabályt: ezt kéri a PSZ

A nyelvvizsga-követelmény eltörlését kéri a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), amely úgy látja, a 2020-tól érvényes felvételi feltétel miatt sokkal kevesebben jutnak majd be pedagógusképzésre.

„Mi a célunk? A felvételihez kötelező nyelvvizsga bevezetésének elhalasztása addig, amíg az ország minden iskolájában elérhetővé nem teszik a minőségi nyelvoktatást! A felesleges túlterhelés csökkentése, magolás helyett a való életre készítsen fel az iskola! Az oktatási rendszer kiszámíthatóvá tétele, élhető jövő a diákoknak!” – sorolják a követeléseiket.

A demonstráció április 26-án, pénteken 16 órakor kezdődik a Parlament előtt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!