szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nemcsak középiskolások utazhatnak majd ingyenes nyelvi kurzusokra, a Magyar Nemzet úgy tudja, az intézkedést a felsőoktatás egyes területeire is kiterjesztenék, sőt pedagógusok is utazhatnának.

A minisztérium dolgozik az idegen¬nyelv-tudás fejlesztéséről szóló további intézkedéseken. A javaslatok közül kiemelhető, hogy a középiskolások külföldi tanulmányútjaiba, illetve a hazai továbbképzésekbe várhatóan a pedagógusok és a nyelvi szakokon a pedagógusképzésben részt vevő hallgatók is bekapcsolódhatnának – közölte a Magyar Nemzettel az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

A feltételeket még most dolgozzák ki – az azonban már biztos, hogy a 9. és 11. évfolyamos diákok utaztatása 140 ezer középiskolást érint, és 90 milliárd forintos költséges jelent az államnak.

Ingyenes külföldi nyelvtanfolyamok: ezekbe az országokba utazhatnak a diákok

Ausztriában, Németországban, az Egyesült Királyságban, Máltán, Írországban, Franciaországban vagy Kínában vehetnek részt a kétszer kéthetes idegen nyelvi kurzuson a 9. és 11. évfolyamos középiskolások - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkárának írásbeli válaszából.

A diákok a kurzus ideje alatt családoknál laknának, és sem az ellátásért, sem az utazásért nem kell majd fizetniük.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!