szerző:
Eduline

"Csalódtunk Palkovics Lászlóban" - rövid, de velős választ adott a Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesülete (TANOSZ) az oktatási államtitkár keddi nyilatkozatára.

©

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Palkovics László a Magyar Hírlapnak adott interjúban úgy fogalmazott az ellenzéki pártok és oktatási szakértők által összeállított oktatási minimumról, hogy az inkább politikai, nem pedig szakmai anyag. „Csalódtam az oktatáshoz értő ellenzéki kollégákban, mert az egyértelműen látszik, hogy nem néztek utána az elmúlt években és hónapokban bevezetett intézkedéseknek. Ha tájékozódtak volna, akkor valószínűleg nem olyan javaslatok kerültek volna bele a csomagba, amiket már régen megcsináltunk vagy épp folyamatban vannak” - tette hozzá.

A TANOSZ csütörtökön közleményben reagált az oktatási államtitkár nyilatkozatára, azt írták, "csalódtunk Palkovics Lászlóban. Egyértelműen látszik, hogy az oktatáshoz és az üzleti élethez egyaránt értő államtitkár nem nézett utána azoknak a tényeknek, amelyekről nyilatkozatában általánosságban beszél".

Csalódtam az oktatáshoz értő ellenzéki kollégákban - nem tetszik az oktatási minimum Palkovicsnak

Palkovics László oktatási államtitkár szerint inkább politikai, mint szakmai anyag az ellenzék Oktatási minimum című programja - derül ki abból az interjúból, amelyet az államtitkár a Magyar Hírlapnak adott, és amely kedden jelent meg. "Csalódtam az oktatáshoz értő ellenzéki kollégákban, mert az egyértelműen látszik, hogy nem néztek utána az elmúlt években és hónapokban bevezetett intézkedéseknek.

Nyilvánosságra hozták az oktatási minimumot: mit ígérnek a tanároknak és diákoknak?

Oktatási minimumról szóló megállapodást írtak alá pedagógusok és oktatók, valamint ellenzéki pártok képviselői hétfőn Budapesten, a közös javaslatokat tartalmazó dokumentumot pedig közzé is tették. A harmincegy oldalas dokumentum többek között a kisgyermekkori neveléssel, az alap- és középfokú oktatással, a szakképzéssel és a felnőttoktatással, valamint a felsőoktatással is foglalkozik.