szerző:
Eduline

Összeszedtünk öt olyan olvasmányt, amelyre mindenképpen megéri felhívni a gyerekek figyelmét. Jobbnál jobb könyvek jönnek.

1. Kisherceg

Ez az a mű, amit feltétlenül el kell olvasnia minden gyereknek. A könyv elfogadásra, szeretetre és tiszteletre tanít. Az aranyos szőke hajú kisfiú mesés története pedig nem csak tanulságos, de megható is kicsik és nagyok számára egyaránt.

2. Harry Potter

A bátor varázslófiú története nem csak azért lesz hasznos, mert a gyerekek le sem fogják tudni tenni, és így megszeretik az olvasást, de mágikus világának elképzelése a kreativitás fejlesztéséhez is nagyban hozzájárul. E mellett persze egy izgalmas olvasmány, és vannak benne manók!

3. Micimackó

A mézimádó medvefiú és barátainak története irodalomkultúránk legmeghatározóbb elemei között van. Kedves, barátságos sorai végigkísérik a felnövéstörténetünket és szállóigék maradnak felnőttkorban is.

Malacka: - Hogyan betűzöd azt, hogy szeretet?
Micimackó: - Azt nem betűzik, azt érzik.

4. Alice csodaországban

Ezt a regényt akkor is érdemes elővenni, ha a gyermeketeket szeretnétek korán elkezdeni idegen nyelvre is tanítani. Az aránylag egyszerűbb angol olvasmányok sorába tartozik, és közös programnak sem utolsó, hogy együtt igyekeztek megfejteni a sorait.

5. Akinek a kedve dacos

Becsempésztünk a listába egy magyar szerzőt, Varró Dánielt is. Gyermekversei humorosak, dallamosak és elalvás előtti rövid történetnek is jól használhatóak. A versek felolvasásával hamar megismertethetitek a csöpséget a magyar irodalom egyik jeles képviselőjével.