szerző:
Eduline

Deliága Éva gyermekpszichológus szerint ha 10 tanítási órát is végig kell ülniük a gyerekeknek, és egyre nagyobb a követelmény, az könnyen szorongást válthat ki belőlük.

©

 Akár szorongó és beteg gyerekeket termelhet a magyar iskolarendszer. Nem ritka ugyanis, hogy ha a 10 tanítási órát végig kell bírniuk és az egyre nagyobb a követelményeket, akkor belefásulnak az iskolába, vagy szorongva járnak órákra. Itthon is megjelent a diákok közti zaklatás, ami tovább nehezíti a beilleszkedést és a teljesítést - mondta az ATV műsorában a szakértő.

Hozzátette: megbetegítheti a gyerekeket a megfelelési kényszer és azok a visszajelzések, hogy ő deviáns vagy rossz. Nagyon sokan teljesen demotiválttá válnak a diákok, kedvetlenül járnak iskolába, és elkönyvelik saját magukat rossznak. Ha ez már az alsós éveikben megkövetkezik, akkor az meghatározza az egész tanuláshoz való hozzáállásukat is.

Nehézséget okozhat, hogy az iskola-összevonások miatt egyre nagyobb osztályokat kell a tanároknak kézben tartania, így könnyen alakulhat a helyzet rosszra - mondta el a Deliága Éva. A magyar oktatási rendszer kockásít, így aki kicsit is különleges, azt elkönyvelik deviánsnak – tette hozzá.