szerző:
Eduline

Fegyveresek támadtak pénteken egy mezőgazdasági iskola diákjaira a pakisztáni Pesavárban, kilenc ember, köztük öt diák meghalt, 37 megsebesült.

©

A támadók a test egészét fedő muzulmán női öltözékbe, burkába öltözve rohanták le az intézményt. A helyi sajtó beszámolója szerint a rendőrség és a katonaság nagyon gyorsan a helyszínre vezényelte erőit és felvette a harcot a terroristákkal. A létesítményből lövések és robbanások zaja szüremlett ki. Az összetűzés mintegy két óra hosszat tartott.

A merényletet a Tehrik-e-Talibán Pakisztán (TTP) nevű tálib csoport követte el - közölte egy elektronikus üzenetben a szervezet. Szóvivője, Muhammad Huraszani szerint embereik a titkosszolgálatok rejtett irodáján ütöttek rajta. 

A rendőrség szerint a létesítmény együttesben diploma előtt álló diákok kollégiuma van, ahol mintegy százan tartózkodtak a támadás idején. A terrorcselekmény Mohamed próféta születésnapjának évfordulóján történt, amely ünnepnap Pakisztánban. 

Tavaly januárban a tálib harcosok fellegvárának számító Haibár-Pahtunhva tartomány székvárosától, Pesavartól 50 kilométerre északkeletre fekvő Csárszaddában, a Bacsa Hán Egyetem ellen követtek el támadást fegyveresek. A rajtaütésnek húsz halottja volt.

Ha kicsinek tartod a saját osztálytermedet, nézd meg ezeket a fotókat

Több tucat diák egy apró tanteremben - érdekes képet készített az EPA fotósa az egyik pakisztáni iskola mindennapjairól. Ezek a nap képei.