szerző:
Eduline

Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat egykori elnöke börtönben lehetett, mikor befejezte a nyolcadik osztályt.

©

Évek óta téma, hogy Farkas Flórián milyen iskolákban végezte el tanulmányait, korábban az országgyűlési képviselői önéletrajzából hagyta ki az intézmények felsorolását, később ezt kiegészítette, hogy az ELTE Állam- és Jogtudományi karára járt, valamint óraadó is volt. Azonban a hvg.hu is megírta, miután elérte Farkas diplomamunkájának konzulensét, hogy nem az ÁJK-n, hanem a társadalomtudományi karon végzett, ráadásul nem volt óraadó sem.

Ezúttal a Romnet folytatta a kutatást, hogy hol fejezhette be az általános iskolát a politikus. Farkas 1957-ben született, 15 évesen fejezte be Tiszaroffon a hatodik osztályt, majd három év múlva sikerült a hetediket is elvégeznie, de már a szolnoki Dolgozók Tejüzem Iskolájában. Az alapfokú végzettséget jelentő 8. osztályt azonban ismét más helyszínen, a dunaújvárosi Földes Ferenc Dolgozók Iskolájában járta ki 1977-ben.

A portálnak feltűnt, hogy több olyan tárgy is szerepel a bizonyítványában, melyek korábban nem, valamint jellemzően a börtönviseltek számára írnak elő, például a "Családi nevelés" tantárgy. Egykor a Magyar Narancs számolt be róla, hogy Farkast 1975 és 1982 között többször elítélték, letöltendő büntetése is volt - ezt a politikus sosem cáfolta.

A témában ajánljuk
Megnéznék Farkas Flórián érettségijét és diplomamunkáját
Politikusok bizonyítványa: most megszűnő szakokon tanultak