szerző:
MTI

Feljelentést tesz az LMP az egykori Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 900 millió forintról induló, ám végük 2,5 milliárd forintba kerülő informatikai beszerzésével kapcsolatban, az ellenzéki párt szerint ugyanis az uniós forrásból kifizetett rendszer szinte egyáltalán nem működik.

©

Hadházy Ákos csütörtöki, korrupcióinfónak nevezett sajtótájékoztatóján ismertette tapasztalatait, amelyek akkor szerzett, amikor megtekinthette a számítógépes programokat. Ezek alapján kijelentette: a Klik egykori vezetője, Pölöskei Gáborné korábban hazudott neki, amikor azt állította, hogy a szoftverek működnek. 

Elmondta, azok nagy részét egyáltalán nem használják - ilyen a vagyongazdálkodási, a HR-, a tanügyi, az egységes adatbekérő, a beszerzési valamint a vezetői információs rendszer -, más részüket már helyettesítették is újabb programokkal.

Bár az intézményfenntartó most azt állítja: haladékot kaptak azok elindítására a Klik átalakítása miatt - mondta Hadházy Ákos -, szerinte számos nyoma van annak, hogy egyáltalán nem akarják használni azokat. Például az: nem tudnak szerződést vagy más bizonyítékot mutatni arra, hogy tennének a szoftverek módosításáért.