szerző:
Eduline

Perre megy az a makói középiskola, ahol az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint jogsértés történt: az egyik tanári állásra jelentkező pedagógust kormánykritikus Facebook-posztja miatt utasították el.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Vári Anikót véleménye szerint azért nem vették fel a makói szakgimnáziumba tanárnak, mert egy Facebook-posztban nem értett egyet Lázár Jánosnak azzal a kijelentésével, hogy a PISA-eredmények a tanárok lelkén száradnak.

"Bár én semmilyen hivatalos konkrét visszajelzést nem kaptam az álláspályázatommal kapcsolatban, a férjem, aki az intézményben dolgozik a mai napig, személyesen beszélt az igazgatóval, behívatta az igazgató az irodájába, és közölte vele, hogy a Facebook-posztom miatt nem fog felvenni, mert nincs szüksége olyan emberekre, akik kritikus hangvételűek. Ezek után én az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordultam a TASZ-on keresztül" – idézte fel a Hír TV-nek a történteket Vári Anikó.

A Társaság a Szabadságjogokért nevű jogvédő szervezet szerint a tanárt hátrányos megkülönböztetés érte politikai véleménye miatt.

Hozott egy döntést a hatóság, kimondta a diszkrimináció tényét. Mivel közigazgatási döntést meg lehet támadni a bíróságon, és az iskola mint a közigazgatási döntésnek a sérelmezője a bírósághoz fordult – ismertette a szervezet jogi munkatársa, Szabó Attila. Az ügyet januárban kezdi tárgyalni a bíróság.

Újabb botrány: egy Facebook-poszt miatt nem kapta meg a tanári állást

Vári Anikót azért nem vették fel a makói szakgimnáziumba tanárnak, mert egy Facebook-posztban nem értett egyet Lázár Jánosnak azzal a kijelentésével, hogy a PISA-eredmények a tanárok lelkén száradnak.Az Egyenlő Bánásmód Hatóság egyértelmű jogsértést állapított meg, az iskola azóta az EBH-t perli - írja az Abcúg.