szerző:
MTI

Egy tinédzser baltával sebesített meg többeket az Oroszországhoz tartozó Burjátföld székvárosa, Ulan-Ude közelében fekvő egyik település iskolájában, majd felgyújtott egy osztálytermet - jelentette pénteken a helyi rendőrség.

©

"A tizenéves egy baltával rontott be az iskolába Szosznovij Bor településén ma reggel, megsebesített néhány gyereket és tüzet gyújtott" - tájékoztatott a rendőrség szóvivője.

A burjátföldi egészségügyi tárca közlése szerint két diákot és egy tanárnőt sebesített meg a támadó, aki maga is megsérült. A sérülteket vágott és szúrt sebekkel kórházba szállították.

Az iskola több mint 500 tanulóját evakuálták a tűz miatt, amelyet időközben sikerült eloltani.

A Szosznovij Bor településen elkövetett bűntényről egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg. A Ria Novosztyi hírügynökség azt írja, hogy egy kilencedikes volt a támadó, áldozatai pedig mind hetedikesek, illetve a tanáruk. Mielőtt rájuk támadt, gyújtópalackot dobott be az osztálytermükbe. Más hírek szerint ez fordítva történt: először nekirontott a diákoknak, és utána dobta be a terembe a gyújtópalackot. A rendőrség egy támadóról tájékoztatott, de egyes gyerekek azt mondták, hogy ketten voltak, és mindketten az iskola diákjai. 

A sérülteket vágott és szúrt sebekkel szállítottak kórházba. Egy lánynak amputálni kellett az egyik ujját, egy másik diáknak a fején, a hátán és az egyik végtagján ejtett sebeket a támadó. Ketten - egyikük maga a támadó - súlyos állapotban vannak, és műtéten esnek át. A korábbi hírek három sebesültről szóltak. 

Négy nap leforgása alatt ez a második súlyos iskolai incidens Oroszországban: hétfőn tizenöten sebesültek meg egy iskolai késelésben Perm városában. Szergej Minyajlo, az orosz elnök burjátföldi megbízottja azt mondta, hogy a pénteki támadás elkövetője zárt csoportnak volt a tagja egy közösségi portálon, és a hatóságok most vizsgálják, hogy van-e kapcsolat a burjátföldi és a permi eset között. Moszkvából bűnügyi szakértőket várnak Szosznovij Borba az eset kivizsgálására.

Megdöbbentő iskolai támadás: egy kirúgott diák kezdett verekedni

Tizenöten megsérültek egy iskolai késelésben az oroszországi Permben, többek állapota súlyos. A 15 sérült közül 12-t kellett kórházba szállítani. Ahogy ma beszámoltunk róla, két álarcos, késsel felfegyverzett férfi iskolásokra támadt hétfőn az oroszországi Permben, legkevesebb tizenegyen megsebesültek. Az incidens az iskola egy korábban eltanácsolt és jelenlegi tanulója között tört ki az épület folyosóján.