szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A leendő első osztályosokat a napokban kell beíratni a kiválasztott általános iskolába, de a járvány miatt a Klebelsberg Központ idén is online jelentkezést javasol a szülőknek.

Több mint 95 ezer leendő elsős szüleinek lesz fontos dolga a napokban, ugyanis április 15-16-án lesz esedékes az általános iskolai beiratkozás. A Kréta-rendszert használó iskolák esetében már most szombaton megnyitják az online beiratkozáshoz szükséges felületet - írja a Magyar Nemzet Hajnal Gabriellára, a Klebelsberg Központ elnökére hivatkozva.

Az elektronikus beiratkozáshoz csak a lakcímkártyát kell feltölteni, személyesen elég lesz a szeptemberi tanévkezdéskor bemutatni a dokumentumokat a kiválasztott iskolában. Most kell jelezni továbbá azt is, hogy a gyermek a kötelezően választandó órák közül hittanra vagy etikaórára fog járni

- mondta Hajnal Gabriella, aki jelezte azt is, hogy a saját körzetébe tartozó gyermeket minden iskola köteles felvenni, de ha a körzetes gyerekeken felül marad még férőhely, azt a körzeten kívüli diákokkal is feltölthetik az intézmények. Természetesen senkinek nem kötelező a helyi körzetes iskolát választania, és fontos tudni azt is, hogy az általános iskolák nem tarthatnak felvételi vizsgát. Alkalmasságit azonban szervezhetnek például a sportiskolák.

A cikkből az is kiderül, hogy az Oktatási Hivatalhoz benyújtott kérelmek alapján mintegy 16 ezer hatéves gyermek marad további egy tanévet az óvodában. Az iskolakezdést egy évvel halasztók idei létszáma nagyságrendileg nem változott tavalyhoz képest.

A pedagógusok soron kívüli oltásáról a Klebelsberg Központ elnöke közölte: az érintettek többsége élt a lehetőséggel, úgy tudja, a pedagógusok mintegy 75 százaléka regisztrált az oltásra.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!