szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Minden marad, ahogy volt - a központi felvételi vizsgákat nem érinti a jelenlegi iskolai helyzet. Mutatjuk, milyen szabályok vonatkoznak a felvételizőkre és a szüleikre.

Az Oktatási Hivatal korábban arról tájékoztatott minket, hogy a kijelölt intézmények a középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgáit az előzetes tájékoztatásnak megfelelően, az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával szervezik. Tehát a vizsgák ma 10 órától jelenléti formában, az eredeti időpontban lesznek biztonsági intézkedések betartása mellett.

Mi van az előzetes tájékoztatásban?

A 2020-as érettségik alatt már bevezetett rendszer él majd most is. Ennek értelmében minden vizsgahelyszínen biztosítani kell kézfertőtlenítőt, egy-egy teremben maximum 10 fő lehet a minimum 1,5 m távolság betartásával. A maszk viselése az írásbeli vizsga alatt a felügyelő tanároknak kötelező, a vizsgázóknak pedig ajánlott, de nem kötelező. Fontos az is, hogy a jelenlegi szabályok szerint szülő, kísérő nem léphet be az iskolákba, csak az igazgatók előzetes engedélyével, illetve kifejezetten szülőknek szervezett programok esetében.

A vírushelyzet miatt az eddigi évek gyakorlatával szemben lesz még egy pótvizsga nap is - február 5-én - az eredeti pótvizsgák után egy héttel. Azonban ezen a vizsgán csak azok vehetnek részt, akik igazoltan fertőzöttek voltak, hatósági házikaranténban voltak vagy egyéb rendkívüli esemény miatt (önhibájukon kívül) nem tudtak részt venni a rendes vizsgán és a pótvizsgán sem.  

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!