szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az írásbeliket szigorú szabályok betartásával tartják meg ma 10 órától.

Most írják a központi középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és a 8 évfolyamos gimnáziumokba, valamint az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok.

A tanulók magyar nyelvből és matematikából is vizsgáznak gimnáziumokban. Mindkét feladatsor esetén 45-45 perc áll a diákok rendelkezésére, tárgyanként tíz feladattal. Matematikából és magyar nyelvből külön-külön 50 pontot szerezhetnek a vizsgán. A dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni - írja tájékoztatójában az Oktatási Hivatal.

A 2020/2021-es tanév felvételi eljárásában a középiskolák 48 százaléka, 535 intézmény határozta meg, hogy a hozzájuk jelentkezőknek előzetesen részt kell venniük a központi írásbelin. A felvételi vizsgán múlik a felvételizők pontjainak legalább 50 százaléka.

Azoknak, akik a mai vizsgán nem tudnak részt venni, azoknak a hagyományos pótló időpont (január 28.) mellett egy második pótnapot (február 5.) is beillesztettek. Ezen a pótnapon azok vehetnek majd részt, akik az első időpontban betegek vagy karanténkötelezettek voltak. Arról, hogy pontosan milyen szabályok vonatkoznak a második pótnapra, itt írtunk korábban.

Az írásbelik után is érdemes minket olvasni, ugyanis jövünk a feladatlapokkal és a megoldásokkal.

A 2021-es középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!