szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tesztet megelőző 3-6 órában ugyanis nem szabad se enni, se inni, a mintavétel pedig sok helyen délutánra csúszik.

A Fővárosi Védelmi Bizottság arról értesítette az egyik budapesti óvoda dolgozóit, hogy 12 és 16 óra között fogják majd tesztelni őket - derül ki a Telex birtokába került dokumentumokból. 

Ahhoz azonban, hogy a teszt sikeres legyen, az azt megelőző 3-6 órában nem szabad enni és inni, így ha a tesztelés délutánra csúszik, akkor a dolgozóknak éhen-szomjan kellene elvégezniük az egész napos munkájukat.

A tesztelés egyébként nem kötelező. Aki nem kéri, az egy adatlap aláírásával igazolhatja, hogy nem él a tesztelés lehetőségével. Továbbá azokat az óvodai dolgozókat sem kell berendelni a tesztelésre, akik távmunkában dolgoznak, és nincsenek kapcsolatban a gyerekekkel - de természetesen, ha akarnak, akkor bemehetnek a munkahelyükre. A betegállományban, szülési szabadságon lévőknek sem kell teszteltetni, hiszen nem járnak be az óvodába.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, hétfőn indult a tanárok és óvodai dolgozók tömeges tesztelése, amelynek segítéséhez egyetemi hallgatókat is kirendelnek, őket a mintavételezések után minden nap tesztelik. Még csak tegnap kezdődött az országos szűrés, de már számos tanárról derült ki, hogy fertőzött. Arról, hogy mi a szabály, ha fertőzött tanárt találnak, itt írtunk korábban.

Orbán: "küzdünk, hogy az iskolákat és az óvodákat ne kelljen bezárni"

A hét legnagyobb akciója az lesz, hogy megindítsák a célzott tesztelést - közölte Orbán Viktor hétfő reggel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!