szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A hétfőn elindult országos tesztelés első pár órájában már többekről kiderült, hogy fertőzöttek.

A hvg.hu-nak nyilatkozó érintettek szerint a szervezettséggel nincs gond, a tájékoztatással viszont igen. Egy XVIII. kerületi intézmény tanára, Mihály – aki délelőtt átesett az antigén teszten – a oldalnak azt mondta, őket egy héttel korábban kiértesítették, bár végül később érkezett a csapat.

A tanár elmondta, hogy a nagyjából 120 fős testületből 23 ember nem jelent meg, 14-en nem járultak hozzá a teszteléshez. "Ketten lettek pozitívak, őket azonnal elkülönítették. Az egyikük amúgy is csak tesztelésre jött be, mert nem érezte jól magát."

Elmondása szerint az iskola részéről nem volt különösebb nyomás a tesztelésre, akik nemet mondtak, azok általában azért tették, mert nem bíztak a beígért 100 százalékos táppénzben (ami akkor jár, ha a munkahelyen kapták el a fertőzést).

A táppénzt még mindig nagy feketelyuk - a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint tucatjával kapják a bejelentéseket, miszerint sehogy sem sikerül megszerezni a teljes összeget - írja az oldal. A szakszervezet tapasztalatai szerint nem jellemző a tesztek elutasítása, aki nem akar részt venni az akcióban, az általában a folyamattól fél, esetleg az antigénteszteket nem tartja jó megoldásnak.

Maruzsa Zoltán elmondta, mi lesz a szabály, ha fertőzött tanárt találnak

Átfogó eredményt a tesztelések végén terveznek majd adni - mondta el Maruzsa Zoltán a mai sajtótájékoztatón.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!