szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A hét legnagyobb akciója az lesz, hogy megindítsák a célzott tesztelést - közölte Orbán Viktor hétfő reggel.

Az operatív törzs hétfő reggeli ülése után Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, "küzdünk, hogy az iskolákat és az óvodákat ne kelljen bezárni". Hozzátette: múlt héten az oktatási rendszerünk derekasan állta a próbát, és jó reményeink vannak, hogy ez a héten sem változik meg.

A videóban elhangzik, hogy a hét legnagyobb akciója a tömeges tesztelés megindítása lesz - 47 ezer szociális és 191 ezer oktatási intézményben dolgozót szűrnek le. A tesztelés önkéntes lesz, ugyanakkor a miniszerelnök szerint biztosan sokan fognak majd rá jelentkezni.

Kik fognak tesztelni?

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az egyetemi informatikai rendszeren keresztül tájékoztatta az orvosi, egészségügyi képzésekben részt vevő hallgatókat múlt csütörtökön, hogy a kormányhivatalok szervezésével hétfőtől egyetemenként két-két diákot rendelnek ki a gyorstesztelésekhez és a járvány elleni védekezéshez, többek között a tanárok teszteléséhez is. Az egyetemisták ezt gyakorlati tevékenységként is elszámoltathatják. Arról, hogy a diákok hogyan vélekednek a tesztelésekről, itt írtunk.

Annyi diák és tanár koronavírusos, hogy több iskolában nem tudják megszervezni a tanítást

Sok általános iskolában is már csak digitális oktatás van a felsőtagozaton. Annyian betegednek meg a diákok és a tanárok közül, hogy nem tudják normál rendben megszervezni az oktatást.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!