szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kormány a hétvégén bejelentette, hogy ingyenes internettel támogatja majd azokat, akik a bevezetett szabályok miatt távoktatásban tanulnak tovább. De hol és hogyan igényelhető a támogatás?

A legújabb kormányrendelet értelmében 30 napra ingyen férhetnek hozzá az internethez azok, akiknek a járványhelyzet miatt digitális oktatásra kellett átállniuk. A diákok, illetve szüleik mellett szintén jogosult az ingyenes internetre az előfizetéssel rendelkező pedagógus vagy oktató (vagy az, akinek az előfizetését használja).

De hol és hogyan kell igényelni?

A rendelet szerint a távoktatásban részt vevőknek a szolgáltató felé kell jelezniük, hogy igénylik az ingyenes szolgáltatást.

A harminc napos kedvezményt a szolgáltató a decemberi számlán írhatja jóvá, a kedvezmény a fennálló és az újonnan kötött szerződésekre is érvényes és egyetlen tartózkodási helyen lehet igénybe venni - nyilatkozta Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő a kérdéssel kapcsolatban.

A szolgáltatást csak egy helyen lehet ingyenesen igénybe venni, vagyis a jogosultnak választania kell, hogy a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén akar-e élni ezzel a lehetőséggel.

Ingyenes internetet kapnak a diákok és a tanárok

Az ingyenesség harminc napra szól majd azoknak, akiket érint a távoktatásra átállás.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!