szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jocó bácsi kiakadt, hiszen olyan iskolai szabályokkal találkozott, amik fenyegetnek és nem találkoznak az általános járványügyi szabályokkal.

A népszerű tanár, Balatoni József nemrég Facebook oldalán osztott meg részleteket egy középiskolai koronavírus tájékoztatóból. Nem érti, hogy ez hogy kerülhetett ki és hogy gondolhatják komolyan.

Kérjük ne engedjék, hogy a tanulók iskolán kívül csoportokba szerveződjenek! Akiről tudomást szerzünk, hogy hétvégén, iskolaidőn kívül más diákokkal, fiatalokkal szorosabb kapcsolatba kerül, a csoportosulásra vonatkozó szabályt megszegi, azt nem fogjuk beengedi az iskola területére.

- tette közzé Jocó bácsi ezt a részletet.

Részletek egy középiskola COVID tájékoztatásából... "Kérjük ne engedjék, hogy a tanulók iskolán kívül csoportokba...

Közzétette: Jocó bácsi világa – 2020. szeptember 21., hétfő

Egy másik részben nagy, piros betűkkel azt írják: "Most jelezném, hogy tudomásunkra jutott, hogy a tanulók a tiltás ellenére csoportosulnak iskolán kívül a délutáni, esti órákban, hétvégén.

Jocó bácsi azt a részt is kiemelte, ahol azt írják, hogy aki megszegte a csoportosulási szabályt, annak haladéktalanul karanténba kell vonulnia és fel kell keresnie orvosát. Balatoni József számos kérdést tett fel a részlettel kapcsolatban.

Most komolyan, ez így rendben van???

A népszerű tanár azt kérdi, hogy mit is jelent náluk a csoportos gyülekezés, bele kell-e érteni a családi rendezvényt, sporteseményt vagy akár egy misét. Arra is kíváncsi lenne, hogy mégis honnan tudnak arról, hogy a diákok csoportosultak. Szerinte nem derül ki, hogy a tanárokra is vonatkoznak-e ezeket a szabályok. "Lehet tudni, mit jelent a szorosabb kapcsolat?" – kérdezi. Véleménye szerint ez az egész káros, hiszen azt üzeni, hogy akármit csinálnak a diákok veszélyeztetnek másokat és ezzel csak azt érik el, hogy inkább bujkálnak, nehogy lebukjanak.

Kérek minden iskolát, tanárt, most már hagyjuk a gyerekeket békén. Igen, tartsák be azokat a szabályokat, amik nem irreálisak, amik az iskolában vagy máshol kötelezőek. De ne alkossunk újakat.

- írja Jocó bácsi, aki szerint az iskolák, tanárok dolga nem az, hogy fenyegessék a gyerekeket, hanem hogy kiálljanak mellettük.

Fertőzés az iskolában - egységes jogi háttér kidolgozását sürgetik a szakszervezetek

Ugyanis a jelenlegi szabály szerint a tanároknak csak akkor jár a teljes fizetéssel egyenértékű táppénz, ha a munkahelyükön kapják el a vírust.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!