szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tegnap elindult a tankönyvek kiszállítása az iskolákba, szeptemberben indulhat a tanév.

Ahogy már korábban írtunk róla, a kormánydöntés értelmében 2020 szeptemberétől minden nappali tagozatos diák, csaknem 1,2 millió tanuló ingyen kap tankönyvet. Maruzsa Zoltán az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára elmondta, a tankönyvek kiszállítása mindig a nyár egyik legnagyobb eseménye. Június végéig rendelhetnek ugyais az iskolák - idén jóval kevesebb könyvet kértek, mint a korábbi években -, júliusban kezdődik a gyártás és augusztusban szállítják a könyveket az iskolákba, hogy szeptemberben már az átdolgozott könyvekkel induljon a tanév.

Az államtitkár azt is hozzátette, nagy erőkkel fejlesztik a digitális felületeket is és a cél, hogy szeptembertől a Nemzeti Köznevelési Portálon elérhetőek legyenek átdolgozott, "okos" tankönyvek.

A csomagolás és előkészítés tegnap el is kezdődött.

©

Mi vár a diákokra szeptembertől?

Az irodalomkönyvek gyerek-, nyelv- és 21.század ellenesek és megúszásra játszanak, a történelemkönyvek pedig zanzásított verziók és nincs bennük kevesebb tananyag, csupán kevesebb oldalba sűrítették az eddigit. A szaktanári véleményekről itt írtunk részletesebben.

Arról is beszámoltunk, hogy az új Nemzeti alaptantervhez készült általános iskolai törikönyvből kimaradt az őskor és Hammurapi törvénykönyve is. Helyette viszont magyar őstörténetet tanulnak majd a diákok. Az első osztályosok tankönyveiből pedig szeptembertől kikerülnek a kortárs költők gyerekversei. Erről itt írtunk részletesebben.

Összesen 1,2 millióan kapnak ősztől ingyenesen tankönyvet

A 2020/21-es tanévtől már minden diák - összesen 1,2 millió tanuló - teljesen ingyenesen kapja a tankönyveket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára hétfőn.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!