szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közérdekű munkára ítélték a tanárukat bántalmazó mezőtúri tinédzsereket - közölte a Szolnoki Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Az eset januárban történt egy mezőtúri középiskolában - amelyről mi is beszámoltunk. A diákok óra közben felálltak a helyükről; a tanári asztalnál egyikük fejelő mozdulatot tett a pedagógus felé, majd a vállánál megragadta a blúzát és a kézfejével az arca felé legyintett, anélkül, hogy hozzáért volna, végül belerúgott a tanárnő székébe, míg a társa egy papírlappal többször meglegyintette a nő fejét - írják.

A közleményben a törvényszék rámutat: alapesetben a közfeladatot ellátó személyt erőszakkal akadályozókat egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik. A diákoknak fejenként 160 óra közérdekű munkárt kell elvégezniük.

Emmi: idén ősszel 491 helyszínen kezdhetik meg munkájukat az iskolaőrök

Az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre, feladatuk pedig azon intézmények belső rendjének fenntartása, amelyekben erre leginkább szükség van - áll az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményben.