szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szeptemberben azoknak is kezdődik az iskola, akik a koronavírus miatt el sem tudtak köszönni óvó nénieiktől, és azok az alsósok is felsőbe lépnek, akik szintén búcsú nélkül fejezték be a tanévet.

Nemes-Jakab Éva múzeumpedagógus ingyenesen elérhető, interaktív mesegyűjteményei nekik jelenthetnek segítséget.

A szerző maga is egy hatéves, most ballagó kisfiú édesanyja, így szembesült vele, hogy tulajdonképpen kimaradt az életükből az óvodás kor igazi lezárása - írta meg a 24.hu -, és szeretett volna kapaszkodókat adni gyermekének, hogy az óvoda-iskola átmenet zökkenőmentesebbé váljon.

"Elkezdtem otthon a mindennapi meséinket a búcsúzás témájának szempontjából összeválogatni. A mesékkel kapcsolatban aztán a lezárásokról-útnak indulásokról-újrakezdésekről beszélgettünk, a meseszereplők idekapcsolódó érzelmei alapján játszottunk. Ezekből született az első kiadvány, majd ezt követte a negyedikesek tagozatváltását segítő kötet” – mondta a szerző az oldalnak.

 Belenéznétek? A ballagó óvodásoknak szóló kötetet itt, a leendő felsősök tagozatváltását segítő kiadványt pedig ide kattintva lehet elérni.

Iskolaőrök, egyetemi átalakítások és csúszatott iskolakezdés - a hét hírei egy helyen

Jönnek az iskolaőrök és terítéken van a csúsztatott, 9 órai iskolakezdés is. Ezen felül kiderült, mikor kezdődik az egyetem és hol tartanak diplomaosztókat, illetve milyen fontos dolguk van még a felvételizőknek a következő héten. Összeszedtük az elmúlt napok legfontosabb oktatási híreit.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!