szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Emmi minisztere értékelte az elmúlt hónapokat és a rendkívüli oktatási helyzetet.

"Rendkívül nagyra becsülöm a magyar pedagóguskart, akik gyakorlatilag egy hétvége alatt átálltak a digitális oktatásra. Rendkívül nagy teljesítmény volt” – mondta Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere. Úgy véli, tömeges igény van arra, hogy a későbbiekben is legyen ilyen típusú oktatás.

Én úgy ítélem meg, hogy a gyerekek, a szülők és a pedagógusok is élvezték az előnyeit

-mondta a tapasztalatokkal kapcsolatban.

„Mindenkinek van véleménye saját érintettsége okán az oktatási, nevelési rendszerről”- ezt már az új NAT-tal kapcsolatban mondta a miniszter. Úgy gondolja, hogy sok száz vélemény beérkezése után, amik között voltak szakszervezeti, testületi vélemények is, sikerült egy olyan tartalmat kialakítani ami mindent magába foglal. Itt mellesleg megemlíti példaként a digitalizációt is.

Az Emmi minisztere kitér arra is, hogy úgy gondolja: „A járványhelyzettől függetlenül a kormány figyelmet fordít a pedagógusbérek folyamatos emelésére". Ezzel azonban nem mindenki ért egyet: néhány nappal ezelőtt a Pedagógusok Demokratikus Szakszerevezete (PDSZ) közleményt adott ki, melyben az évek óta tartó tanárhiányra hívják a figyelmet.

Akkor lesz elég tanár, ha a tanári pálya vonzó lesz a fiatalok számára, a rutinos pedagógusokat pedig anyagilag és erkölcsileg egyaránt megbecsülik.

-olvasható a PDSZ közleményében.

"Az iskolaőr komolyabb hatáskörrel rendelkező biztonsági őr lesz"

Az iskolai agresszió megfékezésére nem iskolaőrségre, hanem megelőzést segítő szakemberekre lenne szükség a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint, ezért elutasítják a benyújtott törvényjavaslatot - írják közleményükben.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!