szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két hete született meg a döntés az iskolák újranyitásáról, tegnaptól pedig már lehet kiscsoportos felzárkóztatást tartani.

Mintegy 21 ezer tanuló jelent meg kedden a tankerületek fenntartásában lévő iskolákban - közölte a Népszavával a Klebelsberg Központ.

A lap kiemelte, hogy a kormány két hete döntött az iskolák júniusi kinyitása mellett. Az intézményeknek ugyanakkor be kell tartaniuk a járványügyi intézkedéseket, és a fertőtlenítést is biztosítani kell.

Jelenleg 700 ezer általános és 500 ezer középiskolás van az országban.

Tegnaptól, azaz június 2-tól engedélyezik az iskolákban a pedagógusok és a diákok oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk és egyéni felkészítés tartását, amennyiben annak célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása. Ezzel éltek most tehát 21 ezren.

A távoktatás maradt, de kinyitottak az iskolák: nektek mi hiányzik legjobban a suliból?

A héten - bár nem a hagyományos formában - kinyitnak az iskolák, és ha minden jól megy szeptemberben már csak emlék lesz a távoktatás. Hamarosan az idei tanév is véget ér, úgyhogy most titeket kérdezünk a tavaszi időszakról. Mondjátok el, nektek mi hiányzik vagy hiányzott a legjobban az elmúlt három hónapban?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!