szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már csak pár hét és minden felvételiző megtudja, hogy melyik iskolába vették fel. De hogyan alakul ki a végeredmény, az egyeztett felvételi jegyzék? Fontos kérdésre válaszolunk.

Hogyan alakul ki a végeredmény, az egyeztett felvételi jegyzék?

Először az Oktatási Hivatal az igazgatók által - tanulmányi területenként - felvehető tanulói létszámnak megfelelően (és a módosító kérelmeket is figyelembe véve) megállapítják, hogy melyik iskola kinek a jelentkezését fogadta el.  Ezt követően az intézményi listák alapján az Oktatási Hivatal egy erre a célra kifejlesztett szoftver segítségével állapítja meg, hogy a tanuló hová nyert felvételt (egyeztetett felvételi jegyzék) - írja az Oktatási Hivatal.

Ha ugyanannak a jelentkezőnek több felvételi kérelmét is elfogadták, a szoftver a tanulót az általa meghatározott sorrend szerint az első olyan tanulmányi területre helyezi el, amelyen az iskola jelezte, hogy felvenné, és egyben belefér a felvehető létszámba. Ezzel párhuzamosan azokról a tanulmányi területekről, amelyek a tanuló által megadott sorrendben hátrébb szerepelnek, a program törli a tanuló jelentkezését.

A középfokú iskolák április 23-ig kapják meg az Oktatási Hivataltól az egyeztetett felvételi jegyzéket, ez alapján értesítik a diákokat a felvételről vagy az elutasítástól. Az OH külön felhívja a figyelmet arra, hogy ha valaki április 23-a előtt kapna értesítést a felvételéről, az érvénytelen.

A diákok április 30-ig minden – a jelentkezési lapon megjelölt – középfokú iskolától értesítést kapnak a felvételi döntésről.

Idén nem kötelező személyesen beiratkozni az általános iskolába

Hétfőn megkezdődött az általános iskolai beiratkozás, a koronavírus-járvány miatt azonban másként zajlik, mint korábban: minden intézhető online, és a lakóhely szerinti körzetes iskola mindenkit automatikusan felvesz, aki nem jelzi, hogy másik intézményt választott - közölte a Klebelsberg Központ a Magyar Nemzettel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!