szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Március 25-ig, azaz máig még módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések. Mindezt idén elektronikusan is megtehetitek. Mutatjuk a szabályokat.

Kik és mit módosíthatnak?

A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai alapján egyetlen alkalommal módosíthatjátok a középfokú eljárásban eredetileg beadott jelentkezésetket. Ez mit jelnet?  Megváltoztathatjátok a megjelölt tanulmányi területek sorrendjét, illetve újakat is felvehettek. Újabb tanulmányi terület azonban már csak a tanulói adatlapon eredetileg is szereplő középiskolában, és csak az iskola erre kijelölt képviselőjével történt előzetes egyeztetés alapján jelölhettek meg.

Az egyeztetést a középiskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni. Korábban nem választott iskolába nem lehet jelentkezni, és tanulmányi terület sem törölhető.

Idén postára sem kell menni

A hivatal tájékoztatása szerint az országos veszélyhelyzetre tekintettel a középfokú felvételi jelentkezések módosító adatlapjainak postázására idén nincs szükség.

A jelentkezés megváltoztatásához módosító tanulói adatlapot kell kitölteni. A módosító adatlapot pedig az Oktatási Hivatalhoz (OH) elektronikus küldhetitek el, így a korábban beküldött tanulói adatlap érvényét veszti.

Középiskolai felvételi: hogyan rangsorolnak azonos pontszám esetén?

Milyen szabályok vonatkoznak arra, ha két jelentkező azonos pontszám ér el? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.