szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy 13 éves budapesti diák koronavírustesztje is pozitív lett - írja az Index.

Először a szülők között terjedt a hír szerdán, hogy az egyik hetedikes diák koronavírustesztje pozitív lett, miután az általános iskolás gyerek édesanyjáról is kiderült, hogy megfertőződött - írja az Index.

Az oldal úgy tudja, hogy csütörtökön a Nemzeti Népegészségügyi Központból hívták fel azt az édesapát is, akinek lánya a fertőzött diák osztálytársa, és múlt héten még egy osztályteremben tanultak együtt. Egy emailt is kaptak, melyben leírják a fontosabb tudnivalókat, de az osztálytársakat és a tanárokat nem tesztelik, állítja az édesapa.

A lányomat március 13-tól március 27-ig, a fertőzöttel történt utolsó kontaktustól számított 14 napra, járványügyi zárlat alá helyezték.Tartózkodási helye a saját szobája.

- mondta a férfi.

Más iskolában is volt fertőzésveszély. Ahogy írtunk róla, levélben tájékoztatta a budapesti Toldy Gimnázium igazgatója a szülőket arról, hogy az iskola egyik diákjának közeli hozzátartozójánál csütörtökön koronavírus fertőzést diagnosztizáltak.

Toldy Gimnázium diákja, akinek közeli hozzátartozóját koronavírussal diagnosztizálták

Levélben tájékoztatta a budapesti Toldy Gimnázium igazgatója a szülőket arról, hogy az iskola egyik diákjának közeli hozzátartozójánál csütörtökön koronavírus fertőzést diagnosztizáltak - írja az Index.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.