szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az RTL Híradója számolt be a napokban arról, hogy a legnagyobb influenzaszezon, illetve koronavírus veszély ideje alatt milyen a kézmosási helyzet az iskolákban. Van, ahol semmi sincs.

Vannak olyan iskolák, ahol szappan, papírtörlő, vagy kézfertőtlenítő nem akad, de van, ahol a csapot sem lehet megnyitni - derül ki a riportból.

Ennek kapcsán Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) pécsi ügyvivője a Híradónak elmondta, sok ilyen jelzést kaptak, hogy nincsenek meg a feltételei a kézmosásnak. Arra is kitért, hogy sok iskolában a kérdést úgy oldják meg, hogy a szülőktől kérnek be tisztasági felszereléseket, ám szerinte elvárható lenne, hogy a tankerületek különösen most biztosítsanak ilyenek felszereléseket és kézfertőtlenítőt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint február elején minden intézményt levélben figyelmeztettek a takarítás, fertőtlenítőszerek, és a folyékony szappan használatának fontosságára. A minisztérium még azt is hozzátette az RTL Klubnak küldött válaszában, hogy "minden iskola rendelkezik az ehhez szükséges anyagi forrásokkal."

A PDSZ február végén a Facebook-oldalán egy felmérést kezdeményezett, hogy a tankerületekben milyen az iskolák ellátottsága ezen a téren. 

Közleményben kéri a minisztérium, hogy az iskolák és egyetemek ne szervezzenek utazást Olaszországba

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium csütörtöki közleményében arra kérte a koronavírus miatt az egyetemeket és a szakképző iskolákat, hogy ne szervezzenek tanulmányutakat, kirándulásokat Olaszországba.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.