szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem kapták meg díjazásukat a hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztését segítő pedagógusok a Szigetvári Tankerület több iskolájában - írja a Népszava.

Több mint 60 millió forinttal tartozik a Szigetvári Tankerület azoknak a pedagógusoknak, akik korábban az Integrációs Pedagógiai Rendszer (IPR) keretében hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztésében, felzárkóztatásában vettek részt - írja az oldal.

Az érintettek közül többen a tankerület figyelmét is felhívták erre, majd azt a tájékoztatást kapták: a tankerület 2018-as költségvetésébe nem tervezték be az összeget. A Népszava szerint ígéretet kaptak arra, hogy a 2019-es költségvetés elfogadása után rendezik az elmaradt, fejenként 400-500 ezer forintra tehető összegek kifizetését, ám ez mind a mai napig nem történt meg.

A lap úgy tudja, a Szigetvári Tankerület értesítette a problémákról a Klebelsberg Központ (KK) elnökét és a KK gazdasági elnökhelyettesét is. Az oldal szintén érdeklődött az állami iskolafenntartónál arról, mi az oka annak, hogy nem fizették ki a tanárokat, illetve mikor várható, hogy a tankerület rendezi a tartozást, eddig nem kaptak választ.

"Éppen azoknak a pedagógusoknak a díjazását nem fizetik ki, akik a legnehezebb körülmények között dolgoznak" – mondta az oldalnak az esetről Totyik Tamás a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) alelnöke. Emlékeztetett: a kormány annak idején arra hivatkozva központosította az iskolákat, hogy mindenhol egyenlő feltételeket teremtsenek.

Sztrájkbizottságot szervez a PDSZ a szakképzés helyzete miatt

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint káosz jellemzi a szakképzés átalakítását. Egy sztrájkbizottságot viszont már nem hagyhat figyelmen kívül a kormány.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.