szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 9. évfolyamra felvételizők írásbelijére több mint 57 000-en jelentkeztek; a 6 évfolyamos gimnáziumi írásbelin több mint 9300-an, a 8 évfolyamoson közel 5800-an vettek részt. Ti is idén felvételiztetek? Írjátok meg, milyennek tartjátok.

Maruzsa Zoltán a hét elején azt mondta, most is számítanak rá, hogy megjelennek arról szóló hírek: nehéz volt a vizsga. A felmérő összetettsége azonban minden évben pont ugyanolyan - hangoztatta. Hozzáfűzte: azért készítenek bonyolult írásbelit, mert annak célja kifejezetten a mezőny széthúzása. "Ha mindenki a legmagasabb pontszámot érné el, akkor nem lehetne rangsorolni a több tízezer jelentkezőt, így nem lenne értelme a megmérettetésnek" - mutatott rá az államtitkár.

Idén is megkérdezzük az általános iskolai és gimnáziumi tanárok véleményét az írásbeliről, ám elsőként arra vagyunk kíváncsiak, ti hogyan értékelitek az idei központi felvételi vizsgát.

Nehéz volt, könnyű volt? Voltak benne meglepő feladatok? Elegendő volt a 45 perc a kitöltésre, vagy kellett volna még negyedóra ahhoz, hogy jól sikerüljön a felvételi? Diákok, szülők beszámolóját is várjuk az [email protected], a cikk alatt kommentben vagy Facebook-oldalunkon.

Középiskolai felvételi: meg lehet ismételni az írásbeli vizsgát?

Újra megírhatjátok a központi írásbelit, ha úgy érzitek, nem sikerült jól? Fontos kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.