szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az iskolai nővér mentette meg tavaly tavasszal az egyik diák életét egy amerikai iskolában. Hétfőn számára szerveztek meglepetésünnepséget - írja a 6abc helyi portál.

Kellemes meglepetésben volt része hétfőn annak az iskolai nővérnek, aki tavaly tavasszal megmentette az egyik diák életét a frankfordi Philadelphia Charter School for Arts and Sciences nevű iskolában - írja a 6abc helyi portál. Lisa Weidman három évet töltött az intézményben, végül azért távozott, hogy egy újabb diplomát szerezzen. 

Az igazgató, Judith Taggart a tavaly tavaszi esetről elmondta: a walkie-talkie-n hallotta, hogy valaki a 911-es segélyhívót hívja, majd valaki más azt mondja, a diák nem reagál. A nővér újraélesztést alkalmazott, amíg megérkeztek a mentősök, majd - Taggart elmondása szerint - irányította az életmentést. "Nem pánikolt, nem veszítette el a fókuszt" - tette hozzá az igazgató.

Mostanra a diák visszatért az iskolába, és a nővér is, egy karácsonyi parti erejéig - legalábbis az iskolában dolgozó fia elmondása alapján Weidman ezt gondolta. A tornateremben várakozó körülbelül hatvan diák és a dolgozók azonban nem a Karácsonyt, hanem őt ünnepelték, az önkormányzattól pedig kitüntetést is kapott.

Zseniális előtte-utána fotó: hét tanárnak egyszerre született gyereke egy amerikai iskolában

A Kansas állambeli Goddard Oak Street általános iskolájában hét tanárnő egyszerre szült, terhességükről és a gyerekeikkel is készítettek közös fotót - írja a Good Morning America.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.