szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mit lehet jelenleg tudni a jövő nyáron induló ingyenes külföldi nyelvtanfolyamokról? Itt vannak a legfontosabbak.

Újabb információk jelentek meg a 2020-ban induló külföldi nyelvtanulási programról a Tempus Közalapítvány oldalán. Összegyűjtve mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a programról.

Kik vehetnek részt a külföldi úton?

9. és 11. osztályos nappali tagozatos, gimnáziumi és szakgimnáziumi képzésben tanulók, összesen 140 ezer diák utazhat majd ki valamelyik - a programban szereplő - országba.

Hova lehet eljutni és mennyi időre?

A célországok között szerepel Egyesült Királyság, Írország, Málta, Franciaország, Németország, Ausztria és Kína is. Az út maga egy kéthetes utazás lesz, amelynek során 20-25 órás nyelvtanfolyamon tanulhatnak majd a diákok.

Milyen nyelvet lehet választani?

Angol, francia vagy német nyelv választható, amennyiben az adott iskola a nyelvet tanítja 9. és/vagy 11. évfolyamon. A nyelvtanulási programban való részvétel nincsen előzetes nyelvtudáshoz, előírt nyelvi szinthez kötve, így 9. vagy akár 11. osztályban felvett nyelv is választható.

Mennyibe kerül?

Ingyenes nyelvtanulási lehetőségről van szó a diákok számára, akik számára a program személyenként kétezer eurós ösztöndíjjal kalkulál, ezt igyekeznek országonként és régiónként súlyozni majd.

Hány kísérőtanár lesz?

A csoportos kiutazások esetén minimum 8 tanulóra jut majd egy fő kísérőtanár. Az anyagi támogatásukat illetőleg a helyzet még bizonytalan, a program szerint a költségeik biztosítva lesznek. Egyes becslések szerint akár félmillió forintot is kereshetne egy-egy tanár az út során, ugyanakkor a kéthetes külföldi nyelvtanfolyamot számukra csupán megbízási szerződéssel lehet majd kifizetni - ebben a bérezés szabad alku tárgya lesz.

Az ingyenes külföldi nyelvtanfolyamról szóló cikkeinket itt olvashatjátok.

Ingyenes külföldi nyelvtanfolyamok: egyénileg is lehet majd utazni

A 2020-ban induló külföldi nyelvtanfolyamokra nem csak csoportosan, egyénileg is ki lehet majd utazni. Összegyűjtöttük a jelenleg ismert infókat, szabályokat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.